Cattis!

Lite om miljö, resor, pyssel, hem, fritid och andra små saker som förgyller vardagen:)

Älgjakt

Publicerad 2008-10-30 23:42:06 i Miljö,



I oktober började älgjakten. Var uppe i Värmland och följde med ut i skogen;)  Min systerson T och jag satt i ett eget pass från tidigt på morgonen. Vi hade med oss några smörgåsar kaffe och varm choklad, det var gott att få varmt i sig för det var lite kyligt ute.



Framåt förmiddagen började några i gänget bli lite småhungriga, så vi samlades vid vindskyddet och grillade lite korv. Mmm vad det smakade bra.. Vår hund Jänta fick en liten rast i jagandet och skällandet också, hon var verkligen trött.



Efter att vi grillat drog vi oss tillbaka ut i skogen igen. Vi satt då på ett annat ställe och jag passade på att ta lite kort:) Det gick bara någon timma innan vi hörde skotten.



D hade skjutit en älgko. Jänta stod bredvid kon och skällde ända till vi kom dit, duktig vove:) Den första dagen på jakten slutade alltså mycket bra. Både D och Jänta ser iallafall mycket nöjda ut:)
Viltkött är det bästa köttet man kan äta för miljöns skull och det är dessutom väldigt gott. Man ska alltid tänka på vad som är bäst för vår natur och miljö.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela