Cattis!

Lite om miljö, resor, pyssel, hem, fritid och andra små saker som förgyller vardagen:)

Miniägg!

Publicerad 2010-01-29 10:13:41 i Roligt,

 Detta lilla bruna ägg hittade jag inne i hönshuset! Visst är det helt fantastiskt gulligt! Vi trodde ju inte att det skulle vara någon gula i det på grund av storleken. Men tji fick vi när vi knäckte det:) Det såg ut som ett helt vanligt ägg fast väldigt litet! Lite häftigt:)

 
Vi stekte den tillsammans med lite äggröra. Men... Vi kunde inte äta upp den, så hönsen fick tillbaka det igen, välstekt:)

Cattis....

Typiskt Värmländskt

Publicerad 2010-01-27 18:12:34 i Allmänt,

 Hackkorv är ju något typiskt Värmländskt. Tänk att något som innehåller och ser ut så här kan vara så gott! Käkade detta igår och har nog inte ätit det sen jag flyttade från Kristinehamn för snart 10 år sedan! Det finns till och med något som heter: Sällskapet Hackkorvens Vänner!!! Lite halvtokigt faktiskt. Men de är faktiskt seriösa.

http://www.hackkorven.se/



Inatt är jag ensam hemma i huset för första gången. Mr T är i Uppsala på kurs och kommer tillbaka i morgon. Hoppas vägarna är ok när han ska åka hem. Just nu snöar det för fullt och har gjort i flera timmar. Jag måste lära mig att köra Nuffe (vår traktor) så jag kan ploga när han inte är hemma. Annars blir det igensnöat här;) Men vackert är det när den vita snön hänger tungt på träd och buskar:)

 



Snön har lagt sig som ett tjockt täcke över det mesta på gården nu:)

Cattis....

Summering av 2009

Publicerad 2010-01-27 17:28:29 i Allmänt,


 En liten summering av 2009.

Knyckte texten från söta Aggies blogg 
 http://aggies.blogg.se/


-Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Var till Panama, Costa Rica, Frankrike och Milano. Köpte en gård i Värmland. Skaffade Angoragetter och gav bort dem efter några månader. Blev med barn:)

-Höll du några av dina nyårslöften? Tror inte jag hade något. Hade jag det så har jag nog förträngt detta.

-Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Japp, några av dem.

-Dog någon som stod dig nära? Ja:(

-Vilka länder besökte du? Panama, Costa rica, Frankrike, Italien hmmm... Tror inte det var fler...

-Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010? Ett jobb i Värmland:)

-Vilket datum från 2009 kommer du alltid att minnas? Sista juli, inflytt i huset.
-Vad var din största framgång 2009? Den lille i magen

-Största misstag? Misstag? Jag? Nää;) Haha.. Minns inte...

-Har du varit sjuk eller skadat dig? Bara förkyld och mindre fallskador på grund av min klumpighet;)

-Bästa köpet? Våran gård

-Vad spenderade du mest pengar på? Huslånet

-Gjorde någonting dig riktigt glad? Det som växer i magen:)

-Vilka sånger kommer alltid påminna dig om 2009? ojdå.. vet faktiskt inte..

-Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Både gladare och mer ledsen. Flytt och hormoner halleluja)

-Vad önskar du att du gjort mer? Hade nog inte hunnit så mycket mer..

-Vad önskar du att du gjort mindre? Jobbat;)

-Hur tillbringar du julen? Med Mr T´s och min familj  

-Blev du kär i år? Hela året:)

-Favoritprogram på Tv? Har nog inget favoritprogram...

-Bästa boken du läste i år? Inte hunnit med ngn sån heller, eller så var det kanske skolböckerna i våras;) Pedagogisk psykologi.

-Största musikaliska upptäckten? Har nog inte gjort någon vad jag minns

-Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Pinsamt, men jag minns inte vad jag fick. Fyllde ju inte jämt så det var inte så mkt firande.

-Något du önskade dig men inte fick? Nej. Önskade mig ingenting vad jag kommer ihåg

-Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Har för mig att jag jobbade

-Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om jag hade fått jobb i Kristinehamn

-Hur skulle du beskriva din stil år 2009?  Backpacker, mellan Göteborg och Kristinehamn och hit och dit.

-Vad fick dig att må bra? Skratt, roliga saker och solen

-Vem saknade du? Mr T när jag var i Göteborg och Farfar...



                                                        Cattis....



Min sista helg på jobbet:(

Publicerad 2010-01-17 08:09:42 i Blandat,

  Idag är det söndag och jag arbetar förmodligen min allra sista helg på jobbet:( Det känns väldigt sorgligt. Jag har verkligen förträngt detta... Sista dagen med "Gänget"... Här har man gått och gått i snart tio år! Kommer verkligen att sakna mitt jobb, arbetskamraterna och brukarna. Har verkligen haft det BÄSTA jobbet! Men som sagt jag tar och förtränger det lite till;) Jag ska jag vara kvar på kontoret ett litet tag till. Då kan jag faktiskt komma och hälsa på i mellan åt:) Men jag har faktiskt en grym separationsångest! Jag vill flytta med mitt jobb upp till Värmland. Hmmm kan man det tro;)? Näväl, hoppas man hittar ngn sysselsättning i Värmland som känns lika bra:)


Igår lördag kom Mr T och hans bror Mr S med kärra till Göteborg. De hämtade sista stora sakerna inför flytten. Tack Mr S för hjälpen! Nu är det verkligen tomt i lägenheten. Nu finns bara lite saker som jag kan stoppa ner i väskan när jag åker till Värmland kvar. Sen lite städ, efter det är det bara att lämna nyckeln till min nya "inneboende" och dra sig uppåt det Värmländska skogarna. Jag kommer att jobba nu till veckan. Sen är jag ledig i hela två veckor! För att sedan jobba varannan vecka fram till mitten av mars. Då kommer jag bo hos min goda vän Fröken B:)

Cattis....

Flyttstäd

Publicerad 2010-01-12 20:29:44 i Blandat,

 Igår blev det fullt upp på eftermiddagen. Först kom Fröken L och jag var med och hjälpte henne att byta däck på bilen. Kallt som bara den var det ute i snön brr... Men det gick ändå ganska smidigt.



När vi väl var färdiga med bilen så gick vi raka vägen in och började städa. Fröken B kom också och hjälpte till. Efter några timmars städ blev vi hungriga och beställde Pizza som avslut på kvällen:) Mätta, nöjda och trötta var vi sedan när Fröken B började dra sig hemåt. Tack mina älsklingar för hjälpen! Fröken L stannade och sov kvar här. Jag märkte inte alls när hon gick upp i morse men hörde när hon stack nyckeln i dörren och låste när hon gick till jobbet. Sov väldigt dåligt inatt. Kanske kan bero på att jag började bli lite förkyld. För nu rinner snoren och jag är tung i huvudet. Så jag har bunkrat upp med apelsiner och vitaminer. Men just nu ska jag slänga mig framför tvn med en kopp varmt Te:) Sen ska jag sova tidigt ikväll, för jag börjar 07.00 i morron bitti och då vill jag inte vara sjuk!

Cattis....

Bilköp och städ

Publicerad 2010-01-10 16:52:23 i Helgdagar,


 Idag har jag varit med en kompis Fröken L och köpt en bil. En röd Saab som var jättefin! Hon och hennes son följde sedan med hem och åt lite mat o fikade. Det var jättemysigt:) Hon kommer även hit i morgon och hjälper mig att städa lite, så skönt att få hjälp. Känns så tomt i lägenheten, lägenheten har jag haft i drygt 9 år. Lite småsorgligt är det allt.. Här står det lite möbler i ett hörn i vardagsrummet som väntar på att få komma till huset. 


En mycket liten del av alla saker som ska till huset.
Tur att vi redan kört upp det mesta.
Hujedamej:)

Cattis

Även i Göteborg är det vitt

Publicerad 2010-01-10 16:30:53 i Blandat,

 Snön ligger fortfarande kvar i Göteborg. Det var längesedan snön låg kvar så länge här. Men jag gillar det, allt blir så ljust och man blir piggare:) Så här såg det ut från min lägenhet tidigare idag. Just nu 16.30 är det 4-6 grader ute.

 
Från köket



   
Från vardagsrummet


Cattis

Tomt i lägenheten...

Publicerad 2010-01-10 10:46:58 i Allmänt,

 Mr T var här nere i Göteborg en sväng. Han kom på fredag kväll och åkte tillbaka lördag eftermiddag. Lördagen var jättefin, solen sken och vi åkte en svänt till Backaplan och köpte skor till honom. Sen städade vi i lägenheten och fyllde bilen till bredden med massa fina saker (bröte). Nu är det inte mycket kvar att fixa, det känns väldigt tomt här nu. Tomt på saker, möbler och Mr T:( Men tiden går så otroligt fort. Snart är det vår och vi bor tillsammans på vår lilla gård. Det ska bli så skönt att få vara tillsammans helt och fullt igen. För det är inte roligt att pandla fram och tillbaka och bara prata i telefonen eller genom ett headset i datorn. Snart snart... Å va jag längtar!

Cattis....

Det blåser småspik

Publicerad 2010-01-06 14:17:11 i Helgdagar,

 -0.4 Grader och snö ute. Det borde ju inte vara så kallt. Väl utanför dörren känns det som det skulle vara minst -20 grader. Men det är ju så det brukar kännas på Västkusten. Uppe i Värmland är det ca -20 nu, men en grym skillnad i luften mot här. Lite torrare och inte fullt så blåsigt. Men jag ska nog ta mig i kragen och gå ut på en liten promenad sen iallafall. Jag får väl dra på mig mina Ullfrotté långisar och Torsbykavajen, för då borde jag inte frysa:)

Efter promenaden ska jag fortsätta att packa. För den 22 januari kommer det en tjej som ska flytta in i min lägenhet. Känns mycket konstigt, men bra på samma gång. Jag åker till Kristinehamn den 22 januari och stannar där i två veckor! Det är verkligen lyx:) Sen jobbar jag bara varannan vecka fram till mitten av Mars för att efter det flytta helt tillbaka till de Värmländska skogarna:)

Cattis....

Tobiasregistret

Publicerad 2010-01-06 14:05:37 i Allmänt,

 Jag har varit med i Tobias Registret sen jag var 18 år, blodgivare blev jag samtidigt. Någon mer som "vågar"? Kolla in Tobiasregistret och för er som vågar;) Registrera er!

Tobias Registret, Sveriges nationella stamcellsgivarregister invigdes den 19 maj 1992. Det blev möjligt att starta Tobias Registret sedan Tobias Stiftelsen bildats i februari samma år med syfte ”att stödja uppbyggnaden och upprätthållandet” av ett svenskt stamcellsgivarregister. Stiftelsen bidrog vid starten med lika mycket pengar som Stockholms läns landsting. Tobias Registret ägs och administreras av Stockholm Care AB som tillhör Stockholms läns landsting. Tobias Registret består av ca 40 000 personer som anmält sig som potentiella givare. Tobias Registret är ett av många register i världen och över tolv miljoner personer finns registrerade och vävnadstypade/ HLA-typade i dessa register. Varje år lämnar ungefär 200-250 personer nya blodprover för vidare utredning om han eller hon skulle kunna passa som givare till en viss patient. Tack vare Tobias Registret har cirka 500 stamcellstransplantationer genomförts i världen och därmed har alla dessa svårt sjuka patienter fått chansen att bli friska. Varje år letar man i Tobias Registret efter lämpliga givare till flera tusen patienter från hela världen.

http://www.tobiasregistret.se/om-tobias-registret.aspx



2008-02-24Aftonbladet "Charlotte, 17 år, dör utan ny benmärg"

2008-03-01Aftonbladet"Det känns som om jag fått en extra familj"

Cattis....

Det smäller än

Publicerad 2010-01-05 18:19:09 i Blandat,

 Nu borde väl alla smällt klart sina bomber och raketer från nyår eller? Men så var inte fallet:) Ett fasligt smällande var det igår kväll utanför mitt fönster. Det var riktigt fint:) De höll nog på konstant i 20 minuter. Massor av vackra färger och former:) Lite tråkigt för alla djur som blir rädda, men jag tyckte det var vackert:)

Men nu är det dax för lite krubb! Håller på att tömma frysen inför kommande flytt. Så idag blir det en Risotto med bitar av lövbiff, kantareller, lök, kikärtor och kryddor. Tjuvsmakade nyss och det blev riktigt gott:) Efter maten blir det att fortsätta packa, packa och plocka igen.


Kanske inte ser så kul ut, men det smakade smaskens i kistan;)

 Cattis....

Dagens datum: 20100102

Publicerad 2010-01-02 21:55:45 i Allmänt,

 Lite småkonstigt ser allt dagens datum ut, samma om man läser det fram och tillbaka:)

Idag åkte jag tillbaka till Göteborg... Igen... Men nu är det inte långt kvar till jag flyttar hem till Värmlands skogar på riktigt. Allt bara står där och väntar på mig nu! Känns dock mycket konstigt och jobbigt att veta att jag förmodligen aldrig kommer arbeta med mina älskade arbetskompisar mer:( jag kommer att sakna dem så grymt mycket! Men det är ett val jag gjort och jag kan faktiskt alltid åka och hälsa på:) Men många tårar kommer att fällas när jag åker därifrån för sista gången... Usch... Men men livet går vidare fast i en ny tappning:)

Igår var det i alla fall den förste januari år 2010. En riktigt mysig start på det nya året blev det:) Vi sågade upp lite ved så vi får lite go värme från kakelugnen. Sen tog vi en liten fika på trappan i det underbara vintervädret. Här nedan sitter Mr T med en kopp varmt kaffe och tittar ut över den snötäckta gården.


Mr T med en kopp kaffe på trappan


Här är lite av utsikten till vänster om trappan


och här är utsikten till höger om trappan.
Bakom dungen ligger vår lilla fotbollsplan. Dock täckt av snö nu:)


Cattis....

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela