Cattis!

Lite om miljö, resor, pyssel, hem, fritid och andra små saker som förgyller vardagen:)

God Jul:)

Publicerad 2009-12-25 20:24:59 i Helgdagar,


 Hoppas att ni alla fått en riktigt God Jul! Vi firade Julen i huset med tjocka släkten, 21 stycken blev vi. Det var fullt upp nästan hela tiden så kort glömde jag helt bort att ta. Men kanske kan man få några kort från de som var duktiga och tog lite;) Alla blev mätta efter alldeles för mycket mat och det finns säkert lika mycket mat kvar ändå! Bättre för mycket än för lite i alla fall;)

Men idag, Juldagen bar det av med bilen till Göteborg, för jag jobbar 26,27,28 dec. Så här såg det ut vid huset innan jag åkte hemifrån:) (glömde tända stakarna i fönstren hmm). När jag var framme i Götet sa Mr T att det hade kommit ca en decimeter snö till sen jag åkte och det blåste tydligen som bara den. I Göteborg är det just nu + 1 grad och regn.


Huset i Vinterskrud


Trädgården med verkstad


Lilla stallet:)


Cattis....

Andra advent

Publicerad 2009-12-07 14:17:48 i Helgdagar,


 Den andre advent och ljus nummer två tänds vid frukostbordet. Sen var det papparkaksbak uppe på Hjorttorpet. Mamma hade varit så gullig och förberett degen dagen innan;) Men det tog ändå några timmar att bli klar med allt består. Men oj så gott det luktade i huset! Hela bordet var dessutom belammrat med papparkakor när vi var klara. Receptet till dessa pepparkakor som är lite tjockare och hårdare än "vanliga" pepparkakor har funnits i släkten sen mammas farfar var konditor och hade eget kondis. Så receptet är lite hemligt, men äta av dem får vem som helst göra;) När vi var klara blev det fika med syrran och hennes familj samt Mr t´s farmor.



Tyvärr sprang Mr T ut på en gång när vi fikat klart. Han var tvungen att fixa med bilen... Kamremmen var pajj och skulle bytas. Men nu är den hel och funkar bra igen:) Duktiga Mr T!!!

Cattis....

På Ishockey

Publicerad 2009-12-07 14:07:06 i Nöjen,



 I fredags var jag, Mr T,  hans bror och flickvän iväg och kollade på ishockey i Karlskoga. Bofors Bobcats mot Borås, självklart vann Bofors:) Igentligen är jag inte speciellt intresserad och insatt i Ishockey. Men när man går på match live blir det alltid en speciell känsla. Man liksom dras med i spelet på ett häftigt sätt. Dessutom satt jag barnvakt åt en av killarna i Bofors när han var liten:) Uj va man känner sig gammal ibland haha.


Här är grabbarna i laget:)
Det kostade bara 60 kr att gå på matchen, så det lär nog bli fler framöver.

Cattis....

Första advent...missad...

Publicerad 2009-12-03 08:24:31 i Blandat,

 Den första advent missade jag. Kom på att det var advent sent på kvällen, precis innan jag skulle gå hem från jobbet. Känns lite konstigt när man några bara några dagar innan advent hittar blommor ute i rabatterna. Men helgen innan advent pyntade jag i huset, så Mr T har haft det adventsfint hemma iaf;) Mr T´s farmor hjälpte till att putsa fönster och min mamma hjälpte till med stakar och stjärnor. Jag var ute i skogen och plockade Tall och Lingonris för att pynta lite med. Fyllde några Höganäskrukor med tallris och pynt. Sen gjorde jag en Lingonriskrans med röda band till ytterdörren.



Full fart var det sist jag var hemma i huset! Men jag blev ganska nöjd:) Flera flyttkartonger fick jag bort också. Nu var det bara resten kvar...phu.... Det tar tid att fixa och trixa med alla saker som ska göras.

   
På toan nere                                                 I matsalen

  
I vardagsrummet                                 I hallen vid balkongen uppe

Men idag så åker jag tillbaka igen, för att göra ett till ryck och mysa hemma i huset den andre advent:) Vi ska fixa en adventsgran att ha utanför huset också. Så det blir till att sätta på sig tjocka kläder och ge sig ut i skogen med yxan, kanske fuskar och tar med en såg;). Sen stannar jag tills på måndag eftermiddag, så det blir några dagar denna gång också. Kanske blir det en tur till Karlskoga för att kolla lite Hockey på fredag också:)

Cattis....

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela