Cattis!

Lite om miljö, resor, pyssel, hem, fritid och andra små saker som förgyller vardagen:)

Deklarationen

Publicerad 2009-04-29 21:21:03 i Blandat,

Guuuud så skönt att deklarationen är fixad och skickad nu. Skaffade mig ett e-legitimation och det gick supersmidigt då:) En sak mindre att tänka på, phu... Varför drar man på saker ända till sista minuten? Fast, jag var faktiskt tidig med denna iår. Brukar få gå och lägga deklarationen i brevlådan sista kvällen annars;) Men vilken härlig dag det ändå har varit idag. Det var över 20 grader när klockan var 18.00! Helt underbart och det luktar av en blandning mellan Häggblommor och grillat mmm...



Men Snobben, han vill inte alls deklarera han haha...

Cattis.....

Grattis mormor!

Publicerad 2009-04-26 22:03:11 i Blandat,

 Så var man hemkommen efter en skön helg med kanonväder i Kristinehamn. Vi var till mormor och morfar i fredags och gratulerade mormor på 82 års dagen. Det blev massor med kaffebröd och tårta phu. Efter det åkte jag till Fröken A och Mr M för att måla lite staket. Något glas vin blev det visst också;) Mr T kom dit lite senare och gjorde oss sällskap.

I lördags tog vi Cadillacen hem till min La Familia för att grilla, det var riktigt gott. Syrran och hennes familj var också med. Jag körde hem sen så Mr T kunde ta sig en öl eller två eller hur många det nu var;) Men jag var inte ledsen för det, ganska mysigt att köra Cadillac faktiskt:) Kanske skulle ta med mormor och morfar på en tur nästa gång man är i Kristinehamn, tror de skulle gilla det haha.

Idag har jag gjort Nässelsoppa. Tyvärr fanns det ingen buljong så det blev lite extra kryddor i den istället. Men det verkade funka det också. För varenda droppe blev uppäten:) Nyttigt, billigt och gott var det.
Men nu är det snart jobbvecka igen. Jobbar varje dag denna vecka och då är det även helgen, på tisdag ska ja till skolan för att jobba med vårt grupparbete. Ingen vila här inte, nästan så man längtar lite smått efter semester nu och huset så klart...

Cattis.....

Leva och fungera

Publicerad 2009-04-21 17:32:20 i Blandat,

 Idag var vi på min arbetsplats iväg på Leva och Fungera Mässan. Förutom att de hade massa godis som man gick och knaprade på, så fanns massor av montrar med all sorts hjälpmedel för personer med olika funktionsnedsättningar. Jag gillar att gå omkring på mässor och titta runt. Man får ofta lite aha upplevelser när man ser något nytt man aldrig sett eller tänkt på förrut.

Det som satte djupast spår hos mig var en monter där det stod några hörselskadade killar. En av dem var helt döv men kunde se och läsa på läppar och den andre var både blind och döv. Fröken R och jag blev kvar där en bra stund och pratade med dem. Vi var nära gråt båda två när den av killarna som var döv och blind berättade hur hans skador uppstod. Han fick öroninflammation när han var sex år och blev då döv. När han sedan i vuxen ålder blev överfallen och brutalt nerslagen miste han sin syn. Vi stod och blev alldeles blöta i ögonen när vi lyssnade på honom, eller rättare sagt hans tolk. Han tecknade som vanligt till tolken som sedan berättade vad han sa till oss. Tolken översatte sen det vi sa till honom genom att teckna i hans hand. Detta har jag sett flera gånger förrut. Men eftersom man hörde hans historia blev allt så sorgligt men samtidigt så fasinerande, att man verkligen kan komma tillbaka till livet efter något sån.

Jag vet inte själv vad jag skullle ta mig till om jag blev både döv och blind. Skulle man vilja fortsätta leva? Jag vet inte faktiskt. Jag blev grymt imponerad av denna man, som trots att han är helt beroende av tolkar och assistenter för att klara sig verkar vara glad, possitiv och fortfarande har humor. Men lycklig är jag att jag kan se alla vackra blommor på våren och höra fåglarna kvittra.

Här är en länk till mässan:  http://nemonet.swefair.se/templates/FlexiblePage____169299.aspx

Nä nu var det dax att sätta sig och plugga lite igen. Phu...

Cattis.....

Helgen är snart över...

Publicerad 2009-04-19 20:54:43 i Nöjen,

 Nu har Mr T åkt tillbaka till Kristinehamn igen, det blir alltid så tomt när han åker:(  Men helgen har varit kanonmysig! Han hade med sig vår "huspärm" som vi kollade igenom. I den sitter all fakta om vår gård köpekontraktet :) Sen var vi ute på Sticky Fingers på lördan. Foobar hade Release party och spelade där. Janneck Larsson är en Kristinehamnare som spelar i bandet och han känner några vänner till mig. Så vi träffades lite innan och hade supertrevligt hela kvällen. Kolla in bandet här:  http://www.myspace.com/foobartheband

Cattis.....

Fredag den 17é april

Publicerad 2009-04-17 15:22:55 i Blandat,

 Idag har jag varit ledig från jobb och skola. Fröknarna J & I och jag gjorde grillspett och gick upp på berget bakom min lägenhet för att grilla. Strålande sol, 15 grader i skuggan, vacker utsikt, god mat och trevligt sällskap, Kan det bli bättre? Tjejerna åker hem 17.30 idag, de har varit här sen i tisdags. Ungefär samtidigt som de kliver på bussen så dyker Mr T upp här:) Skönt med en hel helg tillsammans, hoppas på fint väder också så vi kan vara ute och njuta av solen. Mmmm njuter av livet, vårpirr i hela kroppen:) 


Cattis.....

Det knoppas i buskarna:)

Publicerad 2009-04-14 21:17:19 i Allmänt,



Nu knoppas det verkligen i buskar och trä. Det känns som våren verkligen är här nu.. Vitsippor, blåsippor och tussilago. Det kan inte bli mer vårigt. Fröken J och Fröken I kom idag. Vi har käkat lite och varit ute och promenerade en stund. Har nyss ätit lite chokladpudding och grädde. Riktigt myspys:)

Cattis.....

HUSÄGARE!

Publicerad 2009-04-13 17:58:33 i Hemmet,


Idag skrevs papper på att vi är husägare!!! Tjoohoo!!!  Jag var inte närvarande i Kristinehamn, så Mr T fick en fullmakt så han kunde skriva på åt mig. Det känns helt sanslöst konstigt och häftigt och jaaaa helt, helt underbart;) Kommer nog ta ett tag innan man riktigt fattar att det är sant. Kanske inte fattar det förrän till augusti när vi får flytta in... Nåja... Man får försöka tänka på annat ibland också tror jag. För annars kommer jag ha möblerat huset minst 100 ggr innan inflytt;) Vi har blivit med hus!!!!!!!! Även om det var bestämt innan att vi skulle ha huset så känns det lite mer på riktigt nu när papper är skrivna. Vi ska verkligen flytta till HJORTTORPET!
Nu började grannen spela piano också. Han spelar så grymt vackert, så nu ska jag lägga mig i soffan och blunda drömma lite om VÅRT hus och njuta av den vackra musiken:) Sen ska ja plugga så jag slipper göra det i morron när syrrans barn Fröken J kommer på besök med sin kompis Fröken I. Mat för några dagar har jag redan förberett, köttfärssås, köttbullar och kyckling.


Cattis.....

TBE

Publicerad 2009-04-10 10:52:24 i Blandat,

TBE orsakas av ett virus och överförs genom fästingbett. Eftersom viruset kan ge en svår infektion i hjärnan och nervsystemet tänkte jag att det kan vara bra att vaccinera sig. Men det är en liten procedur att göra detta. Först ska man ta två sprutor samma år (tog min första 2005) med två veckors mellanrum. Sen ska man vänta och ta nästa spruta året därpå. Nu har jag iaf tagit min påfyllnadsdos, den fjärde spruta, tre år efter den sista.. Men jag måste ändå fylla på dosen vart 3-5é år. Men jag tycker nog att det är värt det. Fick hur mycket fästingar som helst förr året och det skulle ju vara trist att få TBE. Finns nämligen en hel del sån i Värmland vad jag förstått.



Cattis.....

Glad Påsk!

Publicerad 2009-04-09 17:02:29 i Helgdagar,



Hoppas ni alla får en riktigt härlig påskhelg. Jag jobbar hela helgen. Men faktiskt så är det en ganska mysig helg att jobba på, när man är på ett gruppboende. Mycket god mat och en hel del godis kommer det nog att bli;) Men nu ska jag ta med mig skolboken och gå ut i det fina vädret och läsa lite. 12.5 grader varmt i skuggan är det här i Götet:)

Cattis.....

SM GULD

Publicerad 2009-04-08 22:32:55 i Nöjen,

Vargarna från Värmland Färjestad!!!

SM-GULD idag:) Hurra hurra hurra!!!!



Fröken L och Fröken B var här ikväll och vi drack te och åt smörgås, kollade på bilder av vårt hus, snackade lite och kollade på Hockey, myspys... Kommer bli jobbigt att flytta från er tjejjer!!!

Cattis.....

Persilja

Publicerad 2009-04-08 15:01:08 i Hemmet,

Jag är ledig idag och har roat mig med att plantera lite persilja i en kruka. Fröna plockade jag själv förra året. Eftersom vi inte får flytta in förrän i Augusti så får vi nöja oss med att plantera i krukor till dess. Jag tror att det kommer bli ganska många krukor;) Olika kryddväxtre, tomater, paprika med mera. Än så länge står den i köksfönstret, men vi får nog flytta planteringarna till Mr Ts brors hus eller ställa dem hos mamma tills vi kan ställa dem vid vårt alldeles egna hus:) Guud va ja längtar till Augusti...

Men nu måste jag ta tag i städandet lite också, för ikväll kommer Fröken L hit en sväng och det bara måste städas innan!




Cattis.....

Höns vill ja ha

Publicerad 2009-04-08 14:50:53 i Hemmet,

Efter lite diskussion med en god vän, Fru L. Så kom jag fram till att en Road Island Red nog skulle passa oss bra på vår går:) Kommer att skaffa höns men vet inte riktigt om det kommer att bli på en gång när vi flyttar in. Vi vill ha höns för trivselns skull och för äggen och köttet. Road Island Red är en bra kött och värpras som lägger ca 250 ägg per år. Den är vacker också tycker jag:)

Rhode Island Red Male2001060903-1
Tuppen i Hönsgården


Osså har vi den sköna hönan

Nu längtar jag bara till vi får flytta in och påbörja resan mot framtiden, i vårt egna hus:)


Cattis.....

Vårt hus!!!

Publicerad 2009-04-07 23:26:56 i Hemmet,

I fredags var pulsen hög. Vi hade fått lånelöfte och budade på ett hus. Framåt eftermiddagen fick vi det slutliga beskedet. Vi hade vunnit!!! Vi ska verkligen bli husägare. Allt har verkligen gått jättefort. Igentligen hade vi tänkt spara lite mer pengar först och inte köpa hus förrän om något år eller så. Kanske när jag fått jobb i Kristinehamn. Men nu blev just "det" huset till salu, så vi var bara tvugna att ha det. Besiktningsmannen kollar huset på skärtorsdagen och sen skrivs kontrakt förmodligen på måndagen efter.

Idag har jag berättat för min chef att vi köpt hus och att jag så småning om kommer att dra mig iväg uppåt mot de Värmländska skogarna igen. Det var jobbigt, för jag älskar mitt jobb och hade helst velat ta med mig jobbet och allt folk man arbetar med i flytten. Men det går ju tyvärr inte. Nu är det ju så att jag inte har ngt jobb i Kristinehamn än. Jag kommer att söka, söka och söka så mycket det bara går. Tror dock att det kommer att bli lite svårt i dessa tider. Vi tar en dag i taget och hoppas att det snart löser sig på ett eller annat sätt. Kommer iallafall bo kvar här i Götet ett tag till och försöka få ngt jobb däruppe. Hur det än blir så kommer vi att klara oss bra enligt vår kalkyl som Mr T har knåpat ihop och det är ju inte inflytt förrän i augusti:)

Jag kommer lägga ut bilder på huset så småning om. Men tänkte jag skulle vänta till kontraktet är skrivet iaf;) Men ååå sååå skönt att gå ut i sin egna trädgård och dricka morgonkaffe, samtidigt som man hör fåglarna kvittra. Vårt alldeles egna hus, trädgård, lada, stall, verkstad, hönshus, fårhus och 2 häktar mark hihi...

Hemmafixat

Publicerad 2009-04-03 09:53:57 i Pyssel,



När vi var i Panama så hjälpte Fröken L till med att vattna blommorna hemma. Som tack fick hon en liten påse med en miniparfymflaska, egenplockade persiljefrön och enbär som är gott att ha i köttgryta. Sen fick hon också dessa smycken som jag pysslat ihop. Ett armband, örhängen och ett hängsmycke och ett par söta spetstrosor. Det var bara parfymen och trosorna jag inte hade plockat eller gjort själv. Jag tycker det är roligt att både få och ge bort saker som man själv har gjort. Det är ju kul att pyssla lite också. Har själv ett armband och ett halsband som jag fått av Fröken M en gång för något år sedan, det är hur fint som helst:)

Cattis.....

Roliga korsstygn;)

Publicerad 2009-04-03 00:20:39 i Roligt,

 


Kollade runt lite på Internet och vet inte riktigt hur jag fick upp dessa. Men ja tyckte det var lite roliga och udda korsstygn. Skulle nog aldrig själv sätta upp dessa tavlor dock. För mig är korsstygn något som mormor brukar sy, typ dukar och andra saker med blommor och sånt. Så denna text sydd med korsstygn stämmer inte alls för mig;)

Cattis.....

Uppåt igen...

Publicerad 2009-04-02 21:15:21 i Allmänt,

Så sitter man på tåget, på väg upp till de Värmländska skogarna. Ganska skönt att ha datorn med sig när man åker tåg. Lite läsa har det blivit av också för skolbäckerna är med mig i packningen. Är framme kl: 22.46 sen lär det inte dröja lång stund innan jag hoppar i säng o somnar. För trött börjar jag bli redan nu, kanske beror på att ja suttit med näsan ner i skolboken ett tag;) 

Var och hjälpte en vännina Fröken L, med att måla väggarna inne i hennes nybyggda hus förra veckan. Med var också en annan gammal kompis från gymnasiet, Fröken C. Det var jättemysigt att måla lite och sen dricka lite rödvin och prata gamla minnen till klockan blev alldeles för mycket. Vi bestämde iallafall att vi skulle ha en återträff för ett gäng gamla vänner. Fröken C gjorde slag i saken och skickade ut inbjudan till ett gäng, det verkar som en hel del är på. Det ska verkligen bli jättekul att får träffa alla igen. Någon har jag inte träffat sen gymnasiet! Ska bli så kul!

Cattis....

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela