Cattis!

Lite om miljö, resor, pyssel, hem, fritid och andra små saker som förgyller vardagen:)

Hönsägare!

Publicerad 2009-05-22 08:31:41 i Gården,

 I går var Mr T uppe och pratade lite med de som bor i "vårt" hus. De har båda två fått tag i en varsin lägenhet, så saker de inte fått sålt och som är något att ha lämnar de kvar till oss när de flyttar ut. De lämnar även hönsen. Så nu är man ägare av 10 hönor och en tupp! Kommer verkligen att bli en riktig hönsmamma;) Vet dock inte vad det är för raser än haha. Klart är det även med traktor och tillhörande vagn m.m, även åkgräsklippare är nu fixat:) Känns så skönt att detta är klart så man slipper tänka mer på det. Nu är det bara att vänta på inflytten i Augusti:)




Cattis.....

Hemma igen...

Publicerad 2009-05-11 22:59:10 i Blandat,

 Så var man hemma i Göteborg igen, hemma från en go helg hemma i Kristinehamn. Hemma hemma... Vart är igentligen hemma? Det känns lite konstigt att bo på två ställen men det funkar faktiskt ganska bra. När man har saker på båda ställen så man slipper känna att man bor i en resväska i alla fall. Det är dock trist att inte träffa Mr T på vardagarna, men det är bara en period just nu. Snart kommer vi bo ihop igen, hoppas bara att man får jobb uppe i Värmland. Vilket tyvärr verkar svårt just nu. Jaja, det är ändå bara en av alla perioder här i livet.

Vi hade en liten reunion i helgen också, vi var ett gäng med gamla tjejkompisar som träffades och käkade och sen gick ut. Riktigt kul var det. Jag hade mina nya ursnygga gröna lackpumps på mig och en svart klänning med ett grönt bälte högt uppe i midjan:) Fick lite smått skoskav eftersom det var första gången jag använde dem. Men det var det värt, för de är ju bara sååå snygga!

Sen har jag skrapat, skrapat och skrapat färg på ett gammalt klappbort som vi fick av mamma. Det är ett underbart litet bord som kommer att bli så fint uppe i huset sen. Hann dock inte skrapa klart riktigt allt. Så resten av skrapningen och målningen får jag ta nästa gång jag åker upp dit. Kommer nog också att plantera lite blommor och annat roligt i några stora utekrukor jag har. Då är det bara att flytta med dem i Augusti när vi får tillgång till huset. Kan vara kul att ha lite sånt i trädgården då.

Nä nu är det dax att fixa iordning saker för morgondagens jobb och skola. Sen är det sängen som gäller.

Natti natti...

Cattis.....

Stallplats någon?

Publicerad 2009-05-03 08:38:40 i Gården,



 

Vi kommer att hyra ut 4 stallplatser från och med 1a Augusti. Stallet är byggt  för bara något år sedan och är riktigt fräscht och mysigt. Varje box har ett eget fönster. Det finns sadelkammare, foderrum, vatten och el, plats för hö och torv, 4 sommarhagar och en vinterhage med elstaket. Det ligger ca 4.5 kilometer från Kristinehamns centrum mot Hedhult och det finns gott om trevliga ridområden runt omkring. De som hyr får själva ha ansvar för inköp av foder och torv samt att ta in och ut hästarna och mocka. Tänk er att vara fyra goda vänner som delar detta stall tillsammans. Kan det bli mysigare? Hör gärna med era vänner som har eller känner någon som har häst. Kallhyran har vi tänkt oss på runt 700-800kr/mån.

Cattis.....

Hjorttorpet!

Publicerad 2009-05-02 16:38:46 i Gården,

Vårt framtida hem, Hjorttorpet:)

 
Huset                                              Bäcken

 
Uthus med stall                              Uthus med verkstad

 
Hönshuset                                        Fårhuset

Nu kommer lite bilder på Mr T´s och min gård:) Känns helt sanslöst att vi verkligen gjorde det hihi. Har ännu inte riktigt fattat att vi är husägare nu. Vi får tillgång till huset den 1a  Augusti:) Ska ta en sväng dit och kolla lite nästa helg, för att se allt när det börjar bli lite grönt ute. Kanske skulle man bygga en söt liten bro över den lilla bäcken sen? Plantera lite fruktträd... Göra ett grönsaksland... Skaffa höns... Göra en syrénberså... Hmm.. Kommer dock inte göra så mycket första året, först vill vi bo in varje årstid. Så vi lär känna gården ordentligt och se vad som redan finns och växer där. Gud så jag längtar nu... Jag kommer verkligen att mysa när jag går och pysslar i trädgården, för att sen på kvällen gå in och tända en brasa i kakelugnen i vardagsrummet :)


Cattis.....

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela