Cattis!

Lite om miljö, resor, pyssel, hem, fritid och andra små saker som förgyller vardagen:)

Nyttigt värre!

Publicerad 2009-01-31 21:13:01 i Blandat,



Här sitter jag hemma och bloggar... En lördagkväll!!! Mina kompisar är ute och har det trevligt, några skulle ut på krogen och några andra skulle stanna henna och dricka lite vin och mysa. Men jag hoppar över båda ställen idag. Jag känner att jag inte orkar ut och svira, klockan var efter 20.00 när jag kom hem och jag börjar 07.00 i morron och går lika länge då. Nej, en hemmakväll får det bli för mig. Lite nyttig känner jag mig haha. Har ätit råkostsallad till lunch hela veckan och hoppar över utgången för att vara hemma och slappa. Mitt handlingssätt har inget att göra med åldern va?? Phu.. Nä, det trodde jag inte heller tack tack;) haha...

(¯`° ·.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Grattis älskling!

Publicerad 2009-01-30 21:00:26 i Skola,

 


Så var denna veckan nästan slut. Det har varit ganska fullt upp hela veckan. Tycker inte jag gjort något annat än jobbat och pluggat. Men ja har ju valt det själv så jag ska väl inte klaga antar jag;) Det ja tycker är lite trist just nu är att Mr T är i  Kristinehamn och jag här. Jag jobbar hela helgen så om han varit här hade vi ändå inte setts:(  Men det hade varit riktigt kul att få gratulera honom på riktigt med skumpa och sånt nu. För idag ringde de från skolan och talade om för honom att han klarat sista provet! Stort grattis min älskling! Klar i skolan och ett nytt jobb! Riktigt riktigt kul! Det är ju faktiskt ett litet steg närmare vårt drömhus också;)
Ganska snygga mössor har de på Chalmers också, svarta på vintern och vita på sommaren.

(¯`° ·.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Tillbaka i stan

Publicerad 2009-01-27 08:46:32 i Mode,

Nu är jag tillbaka i Göteborg igen, efter en liten tur till Kristinehamn. Tåget kom inte in förrän 23:30 igår så jag känner mig lite mör i kroppen idag. Började 07:00 i morse.

Idag är det löning också:) Undra om man ska ta en liten tur in till stan efter jobbet kanske..hmmm..Eller inte.. Då får jag nog bara ett tokryck och köper skor eller något annan som är "bra att ha";) Men ja gillar ju såna tokryck...Fast... Vi behöver spara spara.. Mr T och jag är grymt sugna på hus nu och det står ju faktiskt lite högre upp på listan än ett par skor. Behöver ju spara fickpengar till Panama också. Ja ja, vi få la se hur det blir i eftermiddag;)





Ojojoj.. Farligt att titta på dessa underbara skapelser;)

Formel 1

Publicerad 2009-01-22 19:52:06 i Resor,

Mr T och några goda vänner till honom har i några dagar nu pratat om Formel 1 i Milano. Grejen är den att man bör boka dessa biljetter nu. Väntar man bara någon vecka med att boka så kan det vara dyrare. Jag tänkte att dit kan ja väl följa med;) Tröttnar man på att se Formel 1 så finns ju stan att shoppa i. Så vi, eller rättare sagt Mr T bokade biljetter till Milano. Hotell är också bokat redan. Vi åker 10 september och kommer hem igen den 14é. Ska bli kul att åka dit och få se Formel 1 på riktígt och inte bara i tvn. Katedralen i Milano skulle ja vilja se också. Sammanlagt blir vi 6 stycken som åker, en tjej till är det i sällskapet, Fröken P, så har jag tur kanske jag får lite sällskap på stan;)



Halleluja.. Det ser ju ut som en leksaksbil ju;) Men satan i gatan va de går fort!

(¯`° ·.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Första dagen i skolan:)

Publicerad 2009-01-22 19:34:48 i Skola,

Idag var det första dagen i skolan. Började läsa Pedagogisk Psykologi idag. Det kändes bra och verkar riktigt kul faktiskt. Det enda felet är att ja inte fått tag i alla böckerna än. Slut på Akademibokhandeln och Studenternas hus och helt kört på bibblan. Så ja ska försöka med Bokus istället. Hoppas den finns kvar!



Nu ska jag bli vis...are;)

Isigt och vackert

Publicerad 2009-01-21 20:51:41 i Blandat,



Den här bilden är från Ristafallet uppe i Åre. Jag tog lite olika foton på isen och vattnet för det var så otroligt fint. Gillar verkligen det här fotot. Har den som vinterbild på skrivbordet (datorns) där den gör sig ännu bättre.

(¯`° ·.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Att resa någonstan

Publicerad 2009-01-21 08:04:58 i Resor,



Jag har ju pratat lite om vår "lilla" resa vi kommer göra om drygt en månad. Jag älskar att resa och hoppas på att kunna se så många olika platser som bara går att se, innan man trillar av pinn;) Det är ju dock inte bara resor utomlands som är spännande. Att resa i Sverige kan också vara otroligt vackert och roligt. En lite annorlunda weekendresa kan ju faktiskt vara att ta en karta, avgränsa ett område på ca 15-20 mil, blunda och sätt ner fingret. Där fingret sen hamnar dit åker man. Man vet då aldrig vart man kommer:) Det kan bli mitt ute i skogen, i en liten håla eller i en större stad. Sånt tycker jag kan vara lite roligt. Det behöver inte ens vara så dyrt. Sen kan man ju göra det samma med en jordglob och sätta fingret någonstans på jorden. Då blir det dock lite lite dyrare;) Men förhoppningsvis grymt kul.

(¯`° ·.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Skön dag

Publicerad 2009-01-19 23:18:29 i Blandat,

Idag har jag varit på stan och shoppat lite;) 

Kollade också efter böcker till skolan på Pedagogens bibliotek, fick bara tag på en av de fyra som vi ska ha först. Så jag fick ställa mig i kö på de andra, hoppas de kommer in snart.

Sen mötte jag upp Fröken T och en klasskompis till henne för en fika, det var längesedan vi träffades nu så det var riktigt kul. Käkade Tacosallad och drack en kopp kaffe. Fröken T har nyss blivit klar i skolan och är numera sjukgymnast:) Duktig tjej! Stort grattis till dig!!! Det tråkiga är att hon snart kommer flytta hem till sina barndomstrakter Kristianstad. Då kommer vi tyvärr inte alls ses ofta.

Det har iallafall varit en lugn, go och ledig dag idag, men i morgon är det jobbet igen, börjar 08.00 på kontoret. Nej nu är klockan mycket och matlådan för i morgon är fixad. Så jag ska krypa ner i sängen och sova...

Natti natti...
Dröm sött...

Helg jobb

Publicerad 2009-01-16 22:49:06 i Blandat,

Så har man ännu en helgs arbete framför sig. Det är ganska juste att jobba helgen ibland. Man är inte ute och gör av med några pengar och man får ersättning för obekväm arbetstid, samt att man får vara ledig endel vardagar istället. Jag gillar att vara ledig på vardagarna ibland, för man hinner med så mycket mer vettiga saker än vad man gör på helgen. Det enda som är lite tråkigt just nu är att Mr T har åkt till Kristinehamn och jag är kvar här:(  Men men, tiden går fort och nästa helg åker jag också upp till skogarna. Nu ska jag lägga mig och sova för att vara pigg när jag går upp kl:06.00 i morron.

Sov gott...

41 dagar kvar...

Publicerad 2009-01-15 08:28:23 i Resor,

Det närmar sig med jättekliv nu! Det är det 41 dagar kvar till planet lyfter till Panama. En av sakerna sakerna vi ska göra när vi kommer dit är att åka ut till en ö som heter  Coiba. Mr T´s far Mr S-G ska ta med oss dit. Har kollat på lite bilder därifrån och det ser helt otroligt vackert ut och verkar vara ett grymt rikt djur och växtliv där. Här kommer lite bilder därifrån. Coiba är den lilla ön med ett rött streck runt.


Panama med dess vackra och rika djur och naturliv:)

Strand...
Harry
Svärdfisk...

Rocka...

Sköldpadda...

Colibrie...

Krokodil...

Papegojja...

Sjöhäst...

Söta apor...

Det var lite av vad vi kanske kommer att får se på vår lilla resa:)

(¯`° ·.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Min mamma:)

Publicerad 2009-01-13 20:57:35 i Blandat,



Detta är min mamma när hon var liten. Visst är hon söt!
Titta bara på den där lilla söta uppnäsan, den är lika söt än, dock lite större;)

(¯`° ·.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Tjugondedag Knut

Publicerad 2009-01-12 20:57:42 i Helgdagar,

Det var en gång ett jätte jättfint Pepparkakshus. Det var fullt av godis och doftade underbart gott. Den hade ett vindkraftverk på gården som någon hade provsmakat. Men det gjorde inget för det var bara bortbitet en liten liten bit.


Men så en kall och ruggig dag i januari kom den stora och elaka jätten Mr T.
Han tyckte att om julen ska dansas ut den tjugondedag Knut så ska minsann pepparkakshuset det också. Folk skrek av förfäran! De bad honom att låta det fina huset vara ifred. Men hjälpte det? Nej, tyvärr var hans vilja lika hård som sten.



Så han tog sin stora starka hand och knöt den så hårt som bara han kan göra. Sen svingade han sin stora knutna näve genom luften så man riktigt hörde vinden vina. Han tog i allt vad han bara kunde och KRASH! Den vackra och väldoftande stugan gick i tu. Men som vi alla vet har de flesta sagor ett lyckligt slut och det folket inte visste var att jätten gjorde något bra. För inne i huset hade Hans och Greta suttit inlåsta ända sen det fina och goda huset byggdes. Så ni kan väl alla förstå att de blev glada när de äntligen blev fria igen.

(Det sagan inte förtäller är att Tjugondedag Knut är i morron den 13é januari och att huset igentligen blev sönderslaget några dagar tidigare och redan är i magen på den stora jätten och lilla mig, phu vilken lång mening det blev:)

Vad väljer du?

Publicerad 2009-01-11 17:40:14 i Miljö,

Vilken sorts energi väljer du? Förnyelsebar eller icke förnyelsebar energi?
Du kanske inte ens vet vad du använder och hur ditt val påverkar vår miljö?
Kolla in denna länk, där står lite enkelt vad det innebär.

http://www.miljoportalen.se/energi/allmaent-om-energi/vilka-sorters-energi-finns


Jag föredrar iallafall förnyelsebar energi, så som vind, sol och vatten.

Här finns lite olika vindkraftverk och solceller för de som är intresserade av att köpa och göra en investering för framtiden:)
Hit kan ni höra av er om ni vill veta vad som finns, de är billigare än någon annan jag sett. Företaget heter Etism och finns i Sverige och Panama.

[email protected]


Körslaget

Publicerad 2009-01-11 12:14:19 i Nöjen,

Körslaget - TV4

Fel kör vann!

Jag brukar inte följa några program på TVn, men just Körslaget har det blivit att jag sett tre gånger i rad nu. Jag tycker verkligen att fel kör åkte ut. Dessvärre gjorde jag inget för att få någon annan att åka ut heller, för jag ringde inte in och röstade.

Den jag tycker borde åkt ut var Magnus Carlsson. Han var den som var minst entusiastisk, såg inte ut att ha det minsta roligt och var minst "kör"  då han hade lite för mycket focus på sig själv. Vad hade han igentligen gjort med håret?  Hjälp mig vad det inte såg bra ut! Körens kläder var däremot snygga:)

Nanne Grönvall som åkte ut igår var grymt mycket bättre. Hon utstrålar glädje och ser verkligen ut att gilla det hon gör och hon gör det dessutom grymt bra.  Det är iallafall min åsikt. Vad tycker ni?

I helgen

Publicerad 2009-01-11 11:49:29 i Blandat,

Det har varit en riktigt skön helg. I fredags var jag och Mr T ute och Bowlade med Fröken A och Herr N, det var kul trots att jag kom sist. Jag är helt kass på att Bowla, men det kanske bara behövs lite träning;)


Lördagen började med en ganska lång sovmorron och Mr T har pluggat mest hela helgen, det är en dutti pöjk det där;) Medan han satt hemma och var duktig drog jag iväg till en kompis, Fröken B. Vi hade en jättemysig eftermiddag och kväll. Först tog vi med oss en engångsgrill, korv, bröd, te, ljuslyktor och gick ut i skogen och grillade vid ett vindskydd. Hur mysigt som helst! Sen gick vi hem till henne kollade på Körslaget, där helt fel kör åkte ut enligt min mening.



Så blev det söndag också. Det var några plusgrader och dimmigt ute på förmiddagen, så det är lite av en slappardag. Ska ta och läsa lite Liza Marklunds Sprängaren som ja nyss börja på, hoppas den är lika bra som Paradiset som ja nyss läst ut:)  När man väl börjar skolan får man ingen ro att läsa annat än skolböcker.

Liza Marklund / Sprängaren

Adventsljusstakarna och stjärnan åker också ner idag, tänkte passa på när jag ändå är ledig. Känns skönt att få bort stakarna, för på något sätt känns det som våren är lite lite närmare då;)

Och en liten promenad runt dammen hann vi med idag också. Det var skönt att komma ut och röra lite på sig och få frisk luft. Mr T behövde komma ifrån pluggandet också;)  Sen blev det Thaiwok till middag mmm så gott det var!

(¯`° ·.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Tillbaka till skolbänken

Publicerad 2009-01-08 20:53:56 i Skola,



Idag fick jag reda på att jag kommit in på två av kurserna jag sökt på Göteborgs Universitet. Pedagogisk psykologi 15 hp och Miljö psykologi 15 hp. Tänkte att jag skulle försöka mig på båda två, de är på 50%. Kanske blir lite tufft att jobba 100% samtidigt. Men ja testar iaf, går det så går det;) Ska faktiskt bli kul att sätta sig i bänken igen. Båda kurserna börjar runt den 19 januari och jag hoppas verkligen att de inte har lektion på samma tider. För då blir det bara en av dem, frågan är bara vilken man då ska ta...
Jag har 90 hp i Vårdpedagogik och 7.5 hp i en miljöutbildning hmmm... Kanske man skulle fortsätta på pedagogiken tro eller utveckla miljöarbetet lite.. Ja ja, vi få la se hur det blir.

(¯`° ·.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Drömmer om...

Publicerad 2009-01-07 21:43:15 i Hemmet,



Tänk när man tar steget mot det lite mer vuxna livet och köper ett hus... Det här badkaret skulle jag väldigt gärna vilja ha då. Såg en annan bild på badkaret med två små barn i. Det såg då tyvärr väldigt litet ut, men gissar att det är ganska tungt ändå, eftersom den är av sten. Men gud så snyggt det är! Jag hittade det på en sida som heter  http://www.homey.se/ . Det hade lite mer roliga saker att titta på där.


Detta handfatet från samma sida var grymt häftigt, väldigt äggliknande. Dock inget jag skulle vilja ha hemma;) Kommer ursprungligen från http://www.amindesign.de/ som har endel andra saker som "syns".

Ååå vad jag vill ha hus och trädgård nu. Man kan ju hitta hur mycket snyggt som helst...

(¯`°•.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Unna dig Massage

Publicerad 2009-01-06 08:43:33 i Blandat,

Unna dig - Klassisk finsk massage

Jag har en god vän som är massör och ganska nyligen öppnat eget. Hon har varit utbildad massör ett tag men hon har inte förrän nu tagit tag i att fixa lokal. För hon har två små barn samt att hon arbetar 50 % på mitt jobb också:) Hoppas verkligen att det kommer att gå bra för henne. Hon är grym på att massera och har en underbar personlighet! Den massagen hon gör är Finsk massage, vilket är lite mer djupgående än vanlig massage.

Kolla in priser på hennes nya hemsida: www.unnadig.vpsite.se

Tillbaka till vardagen

Publicerad 2009-01-05 11:12:02 i Blandat,


Idag börjar jag jobba igen, efter nästan två veckors ledighet. Det har varit otroligt skönt att vara ledig så länge. Men på något sätt ska det faktiskt bli gott att komma in i de normala rutinerna igen också. Man får liksom bättre koll på sig själv då. Hmm.. eller... lättare att hålla koll på sina matrutiner kanske... Nu har Mr T och jag bestämt oss för att vara nyttiga. Ett tag iallafall;) Vi ska äta nyttigt och röra på oss mer igen. Det har varit alldeles för mycket mat och godis under jul och nyårshelgen. Nytt år nya friska tag!

52 dagar kvar...

Publicerad 2009-01-04 23:45:20 i Resor,

Idag är det 52 dagar kvar till vi sätter oss på planet, som för oss iväg till lite varmare breddgrader. Det börjar verkligen närma sig nu:)



Längtar...

I Åre

Publicerad 2009-01-04 22:37:36 i Nöjen,



Se upp i backen!!! Detta var dagen innan nyårsafton och vi drog på oss skidor och varma kläder. Tyvärr kunde inte Mr M vara med och åka idag eftersom han jobbade. Efter en hel dag med slalom i backarna är man ganska mör i kroppen. Mitt i backen tog vi oss en liten vilostund;)  Jag och lillebror sitter på någon sorts släde med en talande nallamamma i trä (gjord för barn förståss...).

Efter skidturen åkte vi ner till "stan" och gick en liten sväng på After Ski. Vi hamnade på Dippans där Wallmans hade show. Innan vi kom dit hade jag lite kontakt med en god vän Fröken L, som har stuga utanför Åre. Så hon kom också dit en sväng. Gissa om lillebror brev förvånad och glad;) Hade nämligen inte berättat för honom att hon skulle dyka upp hi hi.



På självaste nyårsafton tog vi en promenad i det blåsiga men vackra Åre. Vi gick till Ristafallet. Ristafallet är där Ronja Rövardotter och Birks flodfärd spelades in. Klippan jag pekar på satt Ronja och viftade med sina ben, det var dock sommar då.

 

Mr T blev lite sugen på at ta sig ett dopp i Ristafallet. Men efter lång övertalning lyckades jag få honom att låta bli;).
Samtidigt som vi kom dit, kom det även en annan stolle:) Riktigt häftigt var det att se honom klättra på isväggarna och lite sugen på att testa blev man ju.



Här är vi allihopa i Ristafallet:) Mr M, lillebror, Mr T och jag:)

 

Här tar vi oss en välförtjänt picknick ute i det fria. Det var riktigt gott att få lite varm choklad och lussebulle innan vi drog oss vidare:)



Här står ja i mitten med mina två pöjjker;)



Vi var även in till Åres chokladfabrik. Gissa om det såg gott ut... Vi handlade lite tryfflar som smakar helt gudomligt! Lillebror är helt såld på dem, de var grymt goda.

 

Snö, snö och snö. Det snöade varje dag vi var i Åre, vilket var riktigt mysigt. Här är vi i "stan" och kollar läget lite precis innan vi ska åka hemåt.

Väl på väg hem igen kunde jag inte låta bli att ta kort på en gammal liten Härbre, vilket är ett fristående mindre förrådshus eller visthus där bönderna förr och kanske än idag förvarade sina spannmål. Jag tycker de ser så grymt mysiga ut:) Tänker lite på Victor Rydbergs Tomten när jag ser detta. Miljön och många hus är mycket annorlunda uppe i Norrland om man jämför med här nere i Göteborg. Så otroligt vackert!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela