Cattis!

Lite om miljö, resor, pyssel, hem, fritid och andra små saker som förgyller vardagen:)

Innedag

Publicerad 2010-05-25 11:17:10 i Det vackraste vi har,

 Idag blir vi nog inne större delen av dagen. Vädret är grått och trist med några regnstänk. Men vi har det bra iallafal Ville och jag. Tänk dig en hel dag med bara myyyys. Så himla gott! Vi var ju faktiskt ute nästan hela dagen igår, med lite avbrott för blöjjbyte och matning förståss:)


Ville nöjd och belåten ute i gårdagen sol

Cattis...

Dax att flytta

Publicerad 2010-05-22 23:29:04 i Gården,

 Nu är det dax för våra små kycklingbäbisar att flytta ut till stallet. Mr T och hans bror Mr E (som bor hos oss i helgen) fixar detta. Det börjar bli väldigt dammigt överallt i vardagsrummet när de små liven sprätter spån. Så ca 2 veckor gamla får de vara ute på gräsmattan för första gången. Daggmask var tydligen en stor favvis i matväg:)


De flesta har fått riktiga fjädrar och ändrat färg


Sen har vi testat något som konstigt nog kändes lite smått jobbigt för mig. Vi har testat nappflaskan. Eftersom jag ska jobba i sommar måste jag pumpa bröstmjölk så Mr T kan ge vår lille Ville mat i sommar. Det fanns en liten rädsla att han inte skulle ta bröstet efteråt. Men han åt gladeligen mat ut flaskan och tog även bröstet, phu... Skönt att det funkade. Här är första gången Ville äter ur nappflaskan:)


Pappa matar Ville första gången

För övrigt har det varit en varm och go dag med lite trädgårdspyssel. Dagens projekt var rosenhäcken. Aj vad jag är sönderriven på armarna! Men nu är rabatten nyrensad och buskarna nyklippta, det känns skönt. Mr T fällde några träd, klippte gräs och vi städade inne efter kycklingarna. Sen kom min kusin med sina tre barn och hälsade på en  sväng:)

Sen något vi inte får glömma! Ville fyller 10 veckor idag:) Grattis Ville!!!

Cattis...

Liljekonvaljer och Rabarber

Publicerad 2010-05-18 23:29:18 i Gården,

 Tänk vad spännande det är att se allt som dyker upp i trädgården! I dungen bakom huset upptäckte jag nyss att det växer massor med Liljekonvaljer. En av mina favvisar, som jag försökt plocka varje år till morsdag åt min kära mor. När jag varit hemma då alltså. Det kommer att bli så vackert när knopparna slår ut!


Liljekonvalljer i dungen bakom huset

Sen har jag nu skördat Rabarber för första gången i år. Hämtade en planta hos systra mi som vi ska plantera på något bra ställe:) Undra om man ska göra sig en Paj eller lite Kräm av detta hmmm...


Första raberbern skördad

Cattis...

Redan nio veckor!

Publicerad 2010-05-17 06:06:24 i Det vackraste vi har,

 Tänk att tiden går så fort. Vår lilla underbara pojke är nu nio veckor gammal! Han väger ca 6 kg nu och är en stor pojke:) Det är helt otroligt gott att se när han lyser upp av vår närvaro, han liksom ler med hela ansiktet.


Ville nio veckor 10-05-16

Sen fyllde (de flesta) kycklingarna en vecka i lördags också. De börjar växa ordentligt de med nu. Så vi har fått byta till ett lite större hem åt dem. Från en banankartong till en stor hundbur med röd värmelampa.


En vecka gamla

Cattis...

Mer planterat

Publicerad 2010-05-16 22:27:04 i Gården,

 Nu har mor och jag (och Ville förståss) varit till Klockaregården och inhandlat MASSOR med blommor! Till henne;) Till mig blev det endast en Syrénhortensia. Jag tror att det kommer bli jättefint med den hos oss. Blommorna blir vackra och de håller väldigt länge, så man kan njuta av den flera månader på sensommaren:) Så här ser den ut än så länge. Hoppas på att den växer FORT. Tror dock vi får vänta några år innan den nått full storlek.

Vår lilla bärträdgård börjar också träda fram:) Vi fick några vinbärsbuskar av Mr T´s farbror som vi satte häromdagen. Än så länge har vi satt sex röda och två svartavinbärsbuskar. Vi kommer så småningom skaffa några mer svarta, några vitavinbär och flytta dit våra krusbärsbuskar som redan sitter lite här och var i trädgården. Kanske blir det några Amerikanska blåbär så småningom. I stenpartiet bakom vill ja ha lite andra perenner så snart det är tillfixat. Lite Rabarber och örter kanske, vi få la se va det blir där:) 


Innan bärplanteringen


Sex Röda och två Svartavinbär planterade än så länge:)

Igår passade vi också på att inviga vår Loge. Vädret var underbart, varmt, soligt och vi fick hem lite folk på grillning och kubb. Mycket trevligt:) Tyvärr kom jag ju inte på att man ska ha kameran framme förrän idag...

Så här såg i alla fall vår rabatt ut igår:)


Blått som himlen, gult som solen och rött som blod, fint:) 

Cattis...

Vårarbete

Publicerad 2010-05-11 22:19:06 i Gården,

 Nu är våren här på riktigt och arbetet på gården är i full gång. Det ska fällas träd i dungen, lite är redan fällt. Sen ska det kapas och huggas, Mr T har redan börjat med det slitet. Jag hjälper till så gott jag kan att "städa" i dungen. Men han får sköta motorsågen än så länge. Det ska planeras och planteras blommor, buskar och träd. Den uppgiften har jag gett mig in på. Jag skulle fått Iris av en god vän, men när jag var där och hälsade på så glömde vi helt bort det. Sen sa min syster att hon hade massor som det bara var att ta av, så dit var jag idag och grävde upp två tuvor. Jag planterade dem vid dammen och längtar nu efter att de ska börja blomma. Men nu grävs gropar för fulla muggar, för vi har planerat en liten bärträdgård bredvid vår lilla fotbollsplan. Jag tror att det kommer bli riktigt bra när det är färdigt. Mycket mer finnas och ska göras, men vi tar en sak i taget. För vi har ju vår lilla guldklimp Ville att tänka på nu också:)


Liten del av träden i dungen är nu på plats och färdiga att kapas och klyvas.


Iris planterat på ena sidan...


Iris planterat på andra sidan...

Cattis...

Rävbusen

Publicerad 2010-05-11 10:40:20 i Gården,

 Tur vi var iväg och köpte kycklingar i förrgår. För igår tog räven fem av våra äldre hönor. Vi såg honom från köksfönstret och Mr T sprang ut på en gång. Han var inte rädd heller den busen, för han spatserade stolt ut från vårt garage innan Mr T skrämde iväg den. Två stackars hönor och tuppen blev kvar och var skräckslagna efter rävens bravader. Mr T fick lyfta fram dem från sina gömställen i garaget, de rörde inte en fena när han kom dit. Så nu blir det till att ha hönsen instängda i hönsgården ett tag. I alla fall tills rävungarna vuxit till sig lite. Mamma räv är visst på jakt efter mat åt sina små vid den här tiden. Trist bara att det inte kommer bli så mycket ägg på ett tag.

Cattis...

Nytillskott i familjen

Publicerad 2010-05-10 08:26:13 i Gården,


 Igår var vi iväg till Tidaholm och köpte kycklingar. Vi hade länge pratat om att skaffa fler höns. Skulle vi skaffa en äggkläckningsmaskin och använda våra egna ägg eller köpa färdigkläckta?... Vi bestämde oss till sist för att köpa färdigkläckta ägg utav flera olika raser så det blev sammanlagt 29 stycken kycklingar. Det blev inte bara värphöns som jag hade tänkt mig från börja, några trivselhöns blev det också:) Det är helt otroligt vad många olika raser det finns! Vi köpte några av lite olika raser. Bland annat Vit Leghorn, Australaorp, Plymouth Rock, Road Island Red, Hedemora och Holländsk Vithätta. Han som sålde dem hade minst 20 olika raser! Det blir spännande att se hur många som är tuppar och hur många som är hönor, hoppas i alla fall att det är någon höna av varje ras. Tyvärr går det ju inte att se när de bara är ett dygn gammla som de flesta är nu, men guuud så söta de är:)

 
Ville tyckte det var spännande att titta på de söta kycklingarna.

 
Här är de söta små ulltussarna. Den största gula kycklingen är en vecka, någon är dagsgammal och de andra är ett dygn.

Just nu bor de i vardagsrummet, i en banankartong med sågspån, mat, vatten och två lampor för att hålla värmen. I början innan det blev tillräckling varmt så pep de väldigt mycket. men när värmen spridit sig från lamporna tystnade de och blev nöjda.


Här är en riktig liten påskkyckling av rasen Road Island Red (RIR).

Cattis...

Glad som en lärka

Publicerad 2010-05-07 15:12:23 i Det vackraste vi har,


 Nu var det ett tag sen det blev inlagt några bilder på Ville:) Sista kortet var han 5 veckor på. Men här kommer lite nyare foton:)


Ville 7 veckor gammal och mycket nöjd med livet:)


Pigg nyfiken, glad och gooosig:)

Cattis...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela