Cattis!

Lite om miljö, resor, pyssel, hem, fritid och andra små saker som förgyller vardagen:)

Baksidan huset

Publicerad 2009-08-30 07:43:26 i Gården,

 

På baksidan huset växer ett plommonträd. Tyvärr har det fallit ett stort träd över den så det ser inte alls ut som det borde. Det är än så länge vårt första fruktträd. Vår dröm är att ha många olika fruktträd på gården. Körsbär, päron, äpplen med mera. Det är ju helt underbart att gå ut i trädgården och få sin färska frukt där, istället för att åka in till stan för att handla och då få betala för att få besprutad frukt.

 

Här ser ni slänten bakom huset. Ni ser även tydligt vart det blivit rensat. Förut var det fullt med brännässlor, hallonsnår och annat ogräs. Mr Ts farmor är det som varit här och fixat igen. Hon sliter verkligen hårt, men gör det för att hon själv vill. Vi har inte bett henne att hjälpa oss, men vi är grymt tacksamma för allt hon gör. Detta är nog inget vi skulle prioritera först om vi inte fått hjälp, men mycket glada är vi att det nu blir fixat och fint:) En sak mindre för oss att göra sen.


Cattis....

Nyrensad hallonhäck

Publicerad 2009-08-29 20:40:15 i Gården,

 

Mr Ts farmor har verkligen gjort ett grymt jobb i vår hallonhäck! Det är rensad, ansad, alla otäcka brännässlor och gammalt sly är borta. Ser verkligen jättefint ut. Hoppas det kommer mycket hallon på den till nästa år:)



Cattis....

Våran Nuffe:)

Publicerad 2009-08-29 20:37:14 i Gården,



Här är vår tjusiga traktor, den har verkligen charm:) Den är från -60 talet går riktigt fint. Kul är det att åka den också. Släpkärra, timmerkärra, slåtteraggregat och grejer har vi till den också, kan behövas på vår lilla gård:) Visst är den SÖT!

Tråkigt ibland

Publicerad 2009-08-29 11:07:52 i Allmänt,

 Vissa dagar kan kännas lite extra jobbigt när man bor så långt isär:(  Tänk om man ändå jobbade i samma stad, eller iaf inte så långt ifrån varandra. 25 mil låter kanske inte så himla långt, men det känns mycket längre än vad det är. Mr T hade turen att få jobb i Värmland mycket tidigare än mig. Det är jättebra att en av oss fick det, men det bästa och skönaste skulle ju vara om båda hade jobb där. Just nu är det helt dött på arbetsmarknaden med anställningsstopp och lasdagar. Tänk om man kunde trolla...

Något positivt är att min nya inneboende har flyttat in och gjort sig hemmastad. Fröken M är verkligen en jättegullig tjej och jag tror att vi kommer funka bra tillsammans:)


Cattis.....

IKEA och Liseberg idag

Publicerad 2009-08-22 23:38:46 i Nöjen,

 Fröken L, hennes två barn och jag var en sväng till IKEA idag. Ingen som skulle ha något speciellt men man får alltid inspiration av att gå där och titta lite. Vi käkade även lunch och hade det mysigt.

Senare mötte jag upp lillebror på stan och vi käkade middag på Cappuccino, hans gamla arbetsplats. Efter detta drog vi iväg till Liseberg och mötte upp några andra. Kanonmysig kväll med lite karusellåkning:)

     
   Brollan, Mio och jag i Flumriden                   Jag och Mio i Lisebergsbanan

                  
                                   Lillebror och jag framför slänggungan.

Uppe i de Värmländska skogarna har Mr T lite fest hemma på logen, med Kräftor och grillat. Det hade varit kul att va med där också... Men man kan inte vara på alla ställen samtidigt och jag hinner allt att vara med på lite fester hemma på logen jag med:) Saknar dig Mr T...

Jag har i alla fall haft en kanonbra dag och det har varit så himla skönt att vara ledig! Men nu är det snart dax att nana... 

                                                          
                                        Kram...

Cattis.....

Lillebror hit

Publicerad 2009-08-21 22:47:51 i Allmänt,

 Idag kom lillebror J hit:) Gott att få träffa honom lite. Blir inte så himla ofta eftersom han bor i Oslo. Vi gick och kollade lite på stan och ja köpte klänningar till brölloppet i Frankrike. Gud så skönt att ha det gjort. Sen gick vi till Bersåbar, jag käkade Tacos, men drog mig sedan hemmåt när de andra skulle gå vidare. Måste städa lägenheten eftersom jag får en ny inneboende på söndag. Phu.. Men det måste göras...

Cattis.....

Bra vatten

Publicerad 2009-08-20 11:39:57 i Gården,

 Nu har vi gjort ett vattenprov hemma på gården. De gratulerade oss till vårt fina vatten. Inget järn eller mangan och bra ph värde. Det känns bra att veta:) Nu ska här drickas!



Cattis.....

Våran Emil

Publicerad 2009-08-19 20:00:53 i Gården,



Här får ni se hur en av våra bäbisar ser ut. Det här är Emil och han är en Angoraget. Hans flickvän heter Sigrid men henne har jag inget bra kort på än, så ni får se henne senare. Emil och Sigrid bor i ett alldeles eget hus på Hjorttorpet. Huset är rött och golvet är täckt av halm det är så mysigt så.



Emil är en väldigt nyfiken kille som gärna kommer springandes om det kan finnas något gott i närheten. Han är bara så go och söt:) Synd att han är kastrerad, annars kanske det hade blivit några killingar, de också grymt söta.

Cattis.....

Agda håller utkik

Publicerad 2009-08-18 20:51:50 i Gården,



Agda eller Hulda eller va hon nu heter;) Vi har ännu inga namn på hönsen våra. Men här är ett kort som Mr T tog med sin telefon en dag. En av hönorna sitter på nätet och håller utkik. Det är så himla mysigt att kunna plocka färska ägg varje dag. Samma dag jag åkte till Göteborg så gjorde jag lite omelätt på våra ägg med egenplockade kantareller i. Gissa om det var gott. Åker inte tillbaka HEM förrän 1 september nu. Så jag får nöja mig med kort hemifrån... snyft...

Cattis.....

Farmor gör fint:)

Publicerad 2009-08-17 20:36:17 i Gården,



Det känns väldigt tråkigt att inte vara hemma och kunna se allt som händer på gården. Men Mr T skickade lite kort idag:)Här är Mr T´s farmor nere i slänten bakom huset och rensar för fullt. Det var massor med nässlor, hallonbuskar och annat ogräs som vi vill ha bort. Men det är inget vi skulle prioriterat i år, då det finns så mycket annat vi måste göra först. Så vi är grymt tacksamma för vad hon gör. Hon gör verkligen jättefint i trädgården! Rabatterna är rensade och hallonhäcken vi ska ha kvar skulle få sig en omgång idag. Tack tack tack snälla Farmor för all hjälp! Det är guld värt!



Sen tog Mr T ett foto av vår fina Clivia som vi fick av min kära mor:) Den är så vacker när den blommar...

Cattis.....

Januari börjar året

Publicerad 2009-08-16 09:11:28 i Allmänt,


Februari kommer näst, mars april har knopp i håret maj och juni blommar mest...
Sommaren är snart över och det är svalt och fuktigt när man cyklar till jobbet nu på morgonen. Det känns lite vemodigt att det snart är slut på den varma och goa sommaren. Men om drygt sju månader kommer knopparna på de första vårblommorna att visa sig, då vet man att det vänder och att värmen snart är här igen:)

Till dess får man försöka njuta av att ta på sig de snygga höstkläderna och tända några ljus hemma på kvällen och gotta ner sig i soffan. Önskar bara att Mr T var här... Eller rättare sagt, att jag var hos honom i vårt hus, äää huvudsaken hade varit att vi, vart vi än är, får vara tillsammans... Som sagt, detta är bara en period i livet, snar bor vi ihop igen. I vårt alldeles egna hus:)

Vi har ju faktiskt lite att se fram mot i september också:) Den 2á september lyfter planet från Skavsta flygplats och landar sedan i Paris. Vi ska på bröllop några mil därifrån. Mr T´s gamla klasskamrat från Chalmers, Mr R gifter sig med sin Fröken H. De har hyrt ett slott en hel vecka och vi kommer att spendera 5 dagar där. Det ska bli så kul och  vi ser verkligen fram mot detta.

Sen, några dagar efter att vi kommit hem drar vi iväg till Milano:) Vi ska dit med ett gäng kompisar och kolla på Formel 1! Kanske kanske blir det lite shopping också;) I Milano stannar vi också 5 dagar. Ser mycket fram mot detta också. Men sen blir det nog lugnt ett tag med resor. Vi måste ju, eller rättare sagt vi vill ju lägga lite tid och pengar på vårt hus nu också.

Cattis.....

Första dagen

Publicerad 2009-08-14 20:49:15 i Allmänt,

 Så har man gjort sin första dag på jobbet efter sommaren. Det tog ca 5 minuter till det kändes som man inte någonsin varit borta därifrån;) Men lite tråkigheter har dock hänt där iaf. Min stackars arbetskompis Fröken R fick förmodligen Diskbråck på jobbet, första dagen efter sin semester. Jag lider verkligen med henne:( Hoppas hoppas allt går bra, hon ska på röntgen till veckan. Tänker på dig gummsan!!!


Cattis.....

Nu så...

Publicerad 2009-08-13 19:02:56 i Allmänt,

 Då var man tillbaka i Göteborg igen... Börjar jobba i i morron... Känns lite konstigt och tomt här nu. Vi har sedan den sista juli bott i vårt underbara hus! Så att komma tillbaka hit alldeles själv nu känns inte så upplyftande måste jag säga. Mr T skjutsade hit mig så jag slapp ta tåget, sen passade han på att hämta hem lite mer saker till huset också. Men när han åkte hem igen så måste jag erkänna att det kom en och annan tår på kinden. Men man får se detta som en period i livet. Hoppas bara att man får ngt jobb i närheten av Kristinehamn snart.

Jag har inte hunnit sitta vid datorn nästan någonting i sommar. Vi har jobbat och slitit med det ena och det andra nästan hela tiden, phu... Skulle nog behöva lite mer semester nu tror jag;) Men nu ska jag försöka vara lite bättre på att skriva här iaf. Kommer så småningom att lägga upp lite bilder på huset och våra djur. Men måste be Mr T att ta kort först, för vi har nog inte tagit ett enda på hela sommaren!

Hoppas ni haft en underbar sommar!

Kram så länge...


Cattis.....

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela