Cattis!

Lite om miljö, resor, pyssel, hem, fritid och andra små saker som förgyller vardagen:)

Första advent...

Publicerad 2008-11-30 12:45:33 i Helgdagar,


Tänk att nu är det första advent...
Tycker det är riktigt mysigt att få tända första ljuset i ljusstaken.
Vi är uppe i Värmland för att få bilen fixad bilen och gud va skönt att den är klar nu! Gott att slippa ta tåget eller bussen när vi ska hem igen, bara kunna åka precis när man vill. I eftermiddag innan vi börjar dra oss hemåt ska vi käka lite mat hemma på Björkåsen. Tänkte passa på att gå ut i skogen och plocka av den där bulliga lavan att ha i adventsstaken när vi är här också.
Hoppas ni alla får en riktigt mysig första advent:)

Klockan är ca. 21.30 Nu har vi varit hemma ca 30 minuter och jag har packat upp mina saker. Men det första jag gjorde när vi kom hem var faktiskt att fixa i ordning adventsljusstaken med mossan:) Mamma plockade åt mig så jag behövde inte göra det själv. Det var ganska skönt att slippa det nu när ja har sån hosta.
Vi käkade mat innan vi åkte hemåt. Mamma bjöd på fläskfilé, både rökt och vanlig, potatisgratäng, kantarellstuvning, sås och tomater med lök. Det var riktigt gott och jag åt nog lite mer än vad jag borde;)
Men nu ska ja hoppa in i duschen och sen krypa ner i sängen, för jag är jättetrött.
Sov Gott:)

(¯`°•.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Boquete flood - Får väl se hur det blir..

Publicerad 2008-11-29 02:25:32 i Miljö,

Lite uppdateringar kring vårt bidrag för att hjälpa de drabbade i Chiriqui och Boquete.
Nu ikväll har vi ringt till Aftonbladet vilka inte verkade ett dugg intresserade, sen ringde vi Expressen som faktiskt lät nyfikna och sist Metro, som lät sådär... Detta som hänt i Panama måste folk få se. Mr T's bror herr S skrev därför ett mail till TT (Tidningarnas telegrambyrå). Sen ringde jag även till TV 4.
Nu är det bara att vänta och se om det händer något. Hallå alla sök på google och se vad som sker! Bara för att de inte har så mkt turister just nu så bör väl folk kunna hjälpa till lite. Just nu är det tydligen bara Japan som hjälper dem. Var är Sverige? Var är Europa? Vilka hjälper Panama?

Hänt i Panama!

Publicerad 2008-11-28 07:31:53 i Blandat,

Nu är man allt lite nervös... Mr T´s far bor ju större delen i Panama med sin fru och hennes barn. Så man blir ju lite orolig när man hör vad som händer där. Lite skumt är det också att inte detta kommit ut i medierna, de får heller ingen nationell hjälp. Det ligger väl för avsides antar jag. Tur att det finns mobiltelefoner så man kan höra med dem så allt är ok. För häromdagen kom Mr T´s far precis undanfrån att bli instängda mellan två vägras på grund av detta!

Hänt i Panama:

8 döda
75 000 hemlösa
14 skolor under vatten
Hejdlöst regnande
20% av landet drabbat

Gå in här om ni vill se bilder:  www.boqueteweather.com/flood.htm

Skäms nästan när jag gnäller över min hosta nu. Men det är tredje dagen jag hostar så det kommer blod, usch det smakar järn i munnen:(

Tåg till Värmland

Publicerad 2008-11-27 19:23:41 i Blandat,



Så var det dax att åka till Värmland igen. Vi åker i morron direkt efter jobbet.  Hoppas hoppas att bilen blir lagad så vi får med oss den hem denna gång. Det funkar väl att åka tåg, men man får inte med sig lika mycke saker då;) Det är ju skönt att slippa passa några tider också.
Har fortfarande hosta som inte vill ge med sig. Jag hoppas på att bli bättre till helgen, men tror inte ja smittar eftersom det inte var någon infektion i kroppen.
Förresten! Färjestad spelar mot Linköping nu. Hejja Vargarna!!!

(¯`°•.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Vilken dag...

Publicerad 2008-11-26 19:14:50 i Blandat,

I morse när jag gick upp för att gå till jobbet, satt hostan igång som den gjort varenda dag sista veckan. Men i morse när jag spottade i toan efter en hostatack kom det blod med. Lite småjobbigt faktiskt, trodde det var lunginflammation. Jag gick till jobbet ändå, för våningen ovanför kontoret där jag satt i dag finns en vårdcentral som som har öppen mottagning mellan 08.00-09.00. Jag gick dit och de tog prover vilka alla visade att jag var frisk. Men läkaren skickade mig ändå på lungröntgen eftersom jag hostat blod. Men även röntgen visade att jag var frisk:) Så läkaren trodde att jag förmodligen har hostat så hårt att jag bara spräckt ngt litet kärl. Men jag åkte hem efter röntgen för jag blev inte klar förrän vid 14 tiden. Sen har jag sovit och ätit lite vilket jag förmodligen behövde, för kroppen är lite medtagen av all hosta. Mr T gjorde Laxlåda mmm det var gott. Nu ska jag ta lite hostmedicin Mollipect som jag fick av läkaren. Hoppas snart det ger sig, för jag börjar bli trött på att vara hostig nu...

Mañana med tapas

Publicerad 2008-11-25 08:20:20 i Nöjen,

Jag känner mig lite piggare och idag ska jag och mina arbetskompisar  till Mañana och käka Tapas. Deras tapas är sååå himla god. Som vanligt blir det en lugn kväll och inte så sent, för gissa vem som jobbar i morron! Jo det var ju jag, igen...

Vi ska ha en heldag med föreläsning om Autism idag och det ska bli riktigt intressant. Så när vi alla ändå är samlade måste man ju passa på att gå ut en liten sväng tillsammans. Det blir ju tyvärr så att man umgås mest på jobbet annars.



Kan man ta med en Doggybag måntro??

http://www.restaurangmanana.se/

En månad kvar...

Publicerad 2008-11-24 19:14:25 i Blandat,

Visst är den här granen vacker! (fann den på Wiki)


Nu är det snart dax att ta fram adventsstakarna och stjärnorna:) Det är något jag tycker är riktigt mysigt. Kan inte fatta att det är första advent nästa helg och julafton om en månad! Ja tycker tiden går så enormt fort nu.

(¯`°•.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Ludd i örat;)

Publicerad 2008-11-24 15:01:43 i Roligt,


Om personen du talar med inte tycks lyssna, var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.

-Kloka ord av allas vår Nalle Puh

Såå trött idag...

Publicerad 2008-11-24 14:20:55 i Blandat,

Oj oj oj... Idag är jag lite sliten.. Jag har jobbat hela helgen. Fredag 15.00-22.00 och lördag, söndag 07.00-20.00 med denna lite smått jobbiga hosta. Jag vaknade tidigt i morse när Mr T gick till skolan, men sen tog det ca 1/2 minut för mig att somna om igen.

Jag var inte uppe ur sängen förrän Kl: 13.30 och det var längesedan jag sov så länge. Men gud vilken snuva och huvudvärk ja har och jag bara nyser och nyser...hostar gör jag me... Känner mig inte alls frisk:( Usch va synd jag tycker om mig själv... haha... Tur att man är ledig idag iaf;) Så man kan vara hemma och dricka varmt te ta det lite lugnt.. Jag gillar inte att ta tabletter, men får nog ta mig en Panodil i alla fall så huvudvärken släpper. Men jag hoppas att jag mår bättre i morron, för då ska jag på en föreläsning om Autism och sen ska jag ut och äta med arbetskompisarna:)

Jag frågade en kompis (fröken L) igår om hon ville komma hem t mig och käka lite lunch idag. Det var nog väldig tur att hon inte skulle hinna det idag så hon inte blir smittad.. Vi får ta det en annan dag istället gumman:)

Nu längtar jag efter Mr T... Hoppas han kommer hem från skolan snart... Det är inte alls roligt att vara själv när man är sjuk, även om jag inte behöver någon hjälp så är det alltid skönt att ha någon i närheten när man känner sig så här.

Det verkar förresten som det kommit lite lite snö här. För det är lite lite vitt på backen och 2 minus ute:) Det tycker jag är mysigt. Nu ska jag tända lite ljus göra mig en kopp te och lägga mig i soffan och mysa.



Så här känner jag mig idag...
Får man lov  att tycka så här synd om sig själv???

(¯`°•.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Åre på nyår:)

Publicerad 2008-11-22 09:18:47 i Nöjen,

Vi ska förmodligen fira nyår i Åre.
Ska bli riktigt kul.
Det är lillebror som vill ha dit mig och Mr T
för lite firande.
Men nyår, ojojoj va fort allt går.
Jag har verkligen inte åkt skidor på nästan tio år!
Hmmm.... Undra hur det kommer gå i backarna;)
Ja ja, kul ska det bli iaf, kanske mest för de
som står och tittar på när jag åker haha..

Host host...

Publicerad 2008-11-21 11:09:36 i Blandat,



Nu har jag haft en riktigt jobbig hosta i några dagar. Men det hör väl till på hösten. Jag har till och med fått träningsvärk i magen av allt hostande, men det kanske är bra... Så man får lite gratis träning;) Tror det blir lite varm kålsoppa idag, det är gott för halsen.

(¯`°•.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Pepparkaksbak:)

Publicerad 2008-11-20 18:32:15 i Pyssel,



Igår var jag barnvakt åt mina söta och goa kusiner i Lerum. Jag hade köpt med mig pepparkaksdeg och formar dit. Kan ni gissa vad vi gjorde den kvällen;) De var så stolta och nöjda, det visade sig vara första gången de bakade pepparkakor. Sen blev det godnattsaga och lite sång till kvällen. Det var en riktigt mysig kväll.

(¯`°•.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Vinden viner...

Publicerad 2008-11-20 08:05:19 i Miljö,

När man bor i Göteborg så är det ganska smart att skaffa sig ett vindtätt regnställ. Vad jag kan förstå så verkar det vara många nyinflyttade i stan just nu. För jag har aldrig sett så många trasiga paraplyn förrut! Var och varannan papperskorg man går förbi är fullproppad med paraplyn. Borde man inte fatta att det inte funkar i detta blåsväder? Tja... Det måste ju vara nyinflyttade som inte vet att det brukar blåsa ganska mycket här;) eller? Synd bara för miljön att det blir massa extra skräp som slängs överallt.

Nu är jag inne på vindkraft igen.. Man skulle allt börja göra något för att ta till vara vinden här, samtidigt som man gör en liten insats för miljön. Ska bara fundera ut vad jag kan och ska göra först...


Några axplock av vad jag såg på väg till jobbet.
Lite synd att jag inte hade kameran med igår, för då var det helt galet många paraplyn i varenda papperskorg.



Lite roligt var det också att jag gick förbi en sån passande reklamskylt på vägen. Mary Poppins visas nu på Göteborgs operan, så dessa skyltar ser man lite här och där. Tyckte den passade ihop med alla andra paraplyn ja såg på vägen;)



(¯`°•.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Harmoni

Publicerad 2008-11-20 07:50:21 i Blandat,



Vad behövs igentligen för att man ska bli harmonisk? Det är ju olika för alla människor, eftersom det inte finns en enda människa som är helt lik en annan. Men det grundläggande är iallafall ganska lika för de flesta. Förmågan att känna/medvetenhet, föjla lagar, söka kunskap vara snäll med mera. Det kanske låter konstigt att harmonin kan påverkas av att man följer lagar. Men tänk er vad oroligt det skulle bli i samhället om inga lagar skulle följas. Visst kan man fundera på om vissa lagar borde finnas eller inte, men många bra lagar finns det iallafall. Och detta med att söka kunskap, det behöver ju inte bara vara kunskap från skolan. Vi är ju sökare allihopa och nyfikna av oss. Så på något sätt söker vi ofta kunskap även om vi inte ens tänker på det. Men framför allt. Var snälla mot varandra! Då mår både du och den du pratar med bättre:)

(¯`°•.¸ Cattis ¸.•°´¯)

1 år sen:)

Publicerad 2008-11-17 21:25:48 i Blandat,


Mr T & Cattis 1 år 17 november 2008.

Hemmamys med lite käk ikväll.



Detta blir efterrätten.. Nogat, choklad och jordgubbsglasyr...


(¯`°•.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Lillebror med till Panama:)

Publicerad 2008-11-17 10:15:15 i Resor,

Bokade nyligen en extra biljett till Panama 25 februari. När jag berättade för min lillebror att vi bokat biljett nu blev han så sugen på att följa med. Så vi beställde helt enkelt en biljett till:) Gissa om han är lycklig nu haha. Det ska bli riktigt kul att åka både med en av Mr T´s bröder och min bror:) Kul kul kul!!!


(¯`°•.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Hemma igen..

Publicerad 2008-11-17 10:04:43 i Blandat,

Nu är det måndag och vi är hemma i Gbg igen. Men dock utan bil:(
Vi lät bilen stå kvar i Kristinehamn och tog bussen hem igår kväll istället. Får fixa resten nästa gång vi åker upp. Hoppas bara vi får tag på ngn Momentomvandlare till dess...

Vi blir dock lite sugna på att köpa en ny bil nu. Tänk att ha en sprillans ny fräsch bil som inte krånglar, skulle vara så skönt... Men men så länge Mr T pluggar blir det ingen ny bil, vi har bestämt oss för att vänta med det till båda har jobb. Men drömma kan man ju alltid;)

Bilen bilen..

Publicerad 2008-11-15 12:34:30 i Blandat,

Kl: 12:30.. Vi gick upp tidigt i morse för att fixa klart det sista på bilen. Så nu står den på tomgång och vi bara väntar på att den nya oljan ska smörja in alla delar ordentligt så den går att köra sen. Hoppas verkligen att det funkar. Nu tar vi en kaffepaus och låter bilen arbeta själv ett tag. 

Kl: 13:00 bilen rullar inte än....

Kl: 13:30 mamma hämtar mig och vi åker till Björkåsen.

Kl: 14:00 Mr T ringde och berättade vad felet på bilen var.. Det är något som kallas för Momentomvandlare som är pajj. Men saken är den att vi ska åka hem i morron... Det är dessutom helg och går inte att få tag på någon Momentomvandlare nu, om man inte vill åka till Jönköping och köpa en där!!! Nu får vi antagligen ta buss eller tåg hem i morron om vi inte har sån grym tur att det dyker upp någon sån där grej på förmiddan....

usch.....

Fullt upp i Kristinehamn

Publicerad 2008-11-14 10:37:24 i Blandat,

Igår kväll åkte vi upp till Kristinehamn, jag och mr T. På vägen stannade vi i Lerum och hälsade på mina kusiner, vi skulle hämta en pejl till hunden. Trevligt att träffa familjen i Lindås Hage, det händer inte så ofta. Måste planera in fler besök på landet=) Nästa stopp var i Alingsås. Vi köpte en växellåda till vår gamla bil. Den håller på att ge upp efter dryga 72 000 mil. Med en nästan ny växellåda från militären så for vi upp till Kristinehamn. Har klockan ställd tidigt imorgon för att hinna meka bil under dagen.

Imorse ringde klockan 8 och vi tänkte att det är tokigt att gå upp så tidigt när man är ledig, somnade om illa kvickt. 2timmar senare har vi ätit frukost och fått i oss vårat kaffe. Det regnar, får ställa in bilen i garaget och låta den droppa av lite först innan det är dags. Spännande, har aldrig bytt växellåda på en bil förut. Mr T säger att det går snabbt. Mer info senare=)

Kl: 20:30... Bilen inte klar än. Det var krångligare än vi trott phu.. Jag smet från garaget medan det fortfarande var ljust ute och höstfixade lite i växthuset istället:) Nu får Mr T hjälp av sina bröder S och A (det är förresten S vi bor hos just nu). Nu är maten snart klar också, det blir baconlåda och snitzel ikväll.  

Kl: 20:40 nu har de får ner växellådan. Men... hade de bara läst instruktionsboken innan så hade det gått mkt mkt snabbare haha.. Nu är det visst "bara" att sätta dit den nya;) Gjort på ett kick säger Mr T (och ja säger hahaha).

Kl: 01:20 bara lite kvar nu sägs det från garaget;) Växellådan är på plats och bara lite småskruvande kvar. Jag har nyss stoppat in några pinnar i brasan så nu blir det varmt och gott till vi ska sova. Tror faktiskt ja hoppar ner i bingen snart, börjar bli riktigt trött nu.

Kl: 01:30 nu har de gett upp för dagen. Trött och smutsig kom Mr T in, stackare ont i ryggen har han också. De ska ta det lilla sista i morron. Så nu går vi och lägger oss. Natti natti....sov gott....

(¯`°•.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Panama here we come!!! soon....

Publicerad 2008-11-12 21:42:27 i Resor,



Guuud så spännande. Idag bokade vi resan till Panama. Detta är dock inte förrän 25 februari, men nu har man något roligt att se fram mot i vinter:) Ska bli spännande att se om Mr T´s far är färdig med husbygget som han och frugan håller på med i David (Panama). Sen blir det även en tripp till Costa Rica där Mr T´s bror, herr A som åker med oss, har några goda vänner som vi tänkte hälsa på. Gissa om vi längtar nu dåååå...

(¯`°•.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Vacker vindkraft?

Publicerad 2008-11-09 08:26:10 i Miljö,

Energy Ball

Bör vi inte göra vad vi kan för miljön. Våra barn ska ändå leva på den här jorden lite längre än oss. Då är det väl dax att göra något för att de ska få en så bra miljö som möjligt? Det kan till och med vara snyggt med miljövänlig el:)

Denna "energiboll" ger energi redan vid en vind på 2 m/s. Den är helt ljudlös och kan ge 15% av vad man gör av med i ett hushåll. Tänk om alla skulle köpa en sån. Det skulle bli bättre för miljön samt att den är ganska fin att titta på (tycker ja iaf).

Jag tror allvarligt att ja måste göra något själv åt detta.. Hmmm vad ska man hitta på mån tro...

Denna information och mer hittar du här:
www.homeenergy.se/vindkraft.asp

Reklam reklam reklam..

Publicerad 2008-11-07 13:09:50 i Miljö,

Vilken miljöbov!

När man har en lapp på dörren där det står: Ingen reklam tack.  Ska man då behöva få reklam ändå??? Nu vet jag inte riktigt hur många brev från postkodslotteriet vi fått i brevlådan. Men det är ett ganska stort antal. Fattar de inte att man inte är intresserad om man inte svarat på de första 30 utskicken? Varför fortsätta att skicka ut reklam då? Det står ju faktiskt på min dörr att ja inte vill ha reklam!!!!

Se även på Ellos. Visst, jag har väl någon gång beställt en katalog eller så. Men att man sen ska få massor med utskick som dessutom är samma. Den sista månaden har jag fått iallafall 2 likadana utskick från dom. Vilket jag inte beställt och vilka jag anser vara reklam. Som jag återigen inte vill ha! Det står ju på min dörr!!!

Så mycket onödig miljöförstöring man blir påtvingad fast man igentligen inte vill ha. Vi källsorterar alla sopor hemma och har dessutom börjat kompostera våra köksavfall.

Och varför ha kuvert på alla räkningar? Spara in på miljön där också. Någon annan kan ju se räkningen och känna sig suge på att betala om man skippar kuverten haha ;) (det var väl den smartase idén idag).
Nejdå vi har faktiskt nästan alla räkningar på autogiro så vi slipper både kuvert och arbetet med att betala:)

(¯`°•.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Skola

Publicerad 2008-11-06 22:30:35 i Skola,



Nu är ja klar med min senaste kurs:) Skönt...
Examensuppgiften skulle vara inlämnad senast 15 november, men min har redan varit klar och inlämnad för någon vecka sedan nu. Jag läste Människan i en föränderlig miljö, Individuell agenda 21 (7.5hp). Kursen var intressant och jag har blivit mer och mer intresserad av vad vi människor kan göra för att "rädda" vår jord från alla miljöförstöringar. Eller i alla fall dra ner på miljöförstöringarna.

Nu väntar jag svar på de utbildningarna jag sökt till våren. Har sökt fem olika med inriktning mot psykologi, men jag tänker bara gå en av dem. Hoppas bara man kommer in på någon som är kul. Alla jag sökt är 50% på halvfart och 15hp så jag kan fortfarande jobba 100% också. Hoppas hoppas:)

(¯`°•.¸ Cattis ¸.•°´¯)

En go dag

Publicerad 2008-11-02 14:13:12 i Allmänt,



Ledig helan dagen, utan några måsten. Jag kan bara slappa och ta det lugnt och vänta på att Mr T kommer hem:) Han har varit i Kristinehamn under helgen och kommer lite senare i efermiddag. Sen ska vi ut och käka, det var så lägesedan vi var ute och åt mat så det ska bli riktigt mysigt. Det lutar nog åt något Grekiskt tror jag, antagligen Galini som ligger på Kungsgatan. Solen skiner och himlen är blå termometern visar på + 5.5 grader, kanske ska passa på att ta mig en liten promenad i det vackra vädret också:)

(¯`°•.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Me Like A Lot

Publicerad 2008-11-01 22:56:59 i Mode,




Visst är de snygga! Jag tar alla tre... hmmm plats plats plats.. Vart ska ja ha dom?!
Äää jag har verkligen inte plats för allihop. Får väl nöjja mig med en då, svart eller?
Guud vad det blev jobbigt nu! De skulle ju helt klart vara ganska gosiga att ha nu när det börjar bli lite kyligare om dagarna. De säljs bara via web, direktlänk nedan. 

http://www.pinkywebshop.se/?id=844

(¯`°•.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Halloween

Publicerad 2008-11-01 10:29:10 i Nöjen,

Halloween Greetings JOLS with Elf

Happy Halloween!!!

Hoppas ni har mycket godis att bjuda på när barnen knackar utklädda på er dörr.
själv var jag utklädd på jobbet;)



Här är lite egobilder, jag i en ljusrosa spetsklänning, peruk och ganska mycket smink;)

(¯`°•.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Peter Rabbit and the tales of Beatrix Potter

Publicerad 2008-11-01 07:43:45 i Allmänt,

Någon som känner igen denna film? Det är faktiskt en balett och jag gillade den väldigt mycket när jag var liten. Den visades alltid runt jul/nyår någon gång. Alla är utklädda till djur och allt var så fint. Det är vad jag minns iaf. Har dock inte sett den på många många år. Skulle gärna vilja se den filmen igen, men man förändras ju och det är inte alls säkert att jag gillar den lika mycket idag;)



Music
John Lanchbery
Choreography Frederick Ashton
Staged by Anthony Dowell & Christopher Carr
Designs Christine Edzard in collaboration with Catherine Goodley
Masks Rostislav Doboujinsky
Lighting Mark Jonathan


The Orchestra of the Royal Ballet Sinfonia
Conductor Paul Murphy

Johnny Town-mouse, Mrs. Tittlemouse, Mrs. Tiggy-winkle, Jemima Puddle-duck, Fox, Pigling Bland, Pig-wig, Mrs Pettitoes, Mr Jeremy Fisher, Tom Thumb, Hunca Munca, Peter Rabbit, Squirrel Nutkin, four mice, five pigs and four squirrels
Danced by members of the Royal Ballet
with
Eight country mice
Danced by Junior Associates of the Royal Ballet School

Beatrix Potter har även målat och ritat många fina bilder. Här ser ni några av karaktärernasom blev grunden för baletten:)


beatrix potter mural mrs rabbit

(¯`°•.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Vad är detta?

Publicerad 2008-11-01 07:02:40 i Roligt,


Vad ser du?

kolla på dom fyra prickarna i mitten av bilden i 30 sekunder, blunda sedan

och luta dig bakåt och titta vad du ser...


Den är lite skum.. Hur kan det bli så?

(¯`°•.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela