Cattis!

Lite om miljö, resor, pyssel, hem, fritid och andra små saker som förgyller vardagen:)

Varmt och gott

Publicerad 2009-02-27 17:06:43 i Resor,

Hár kommer en hálsning frán varma Panama. Har sovit hár en natt nu vi má bra och njuter i fulla drag. Vi bor hos Mr T´s far Mr S-G Och Miss E, de bor i ett nybyggt och helt underbart hus. Vi har alla varsitt sovrum med toa! Hár finns massor med vackra blommor och fina fáglar. Jag kommer lágga upp kort lite senare och kommer skriva lite mer ocksá.

Kram kram!

Dan före dan

Publicerad 2009-02-24 23:27:03 i Resor,



Idag är det Fettisdagen och dagen innan vi lyfter mot varmare breddgrader. Vi är i Stockholm nu och har ätit Semlor och druckt Te, det blev vår kvällsmat idag;) Nu ska vi snart sova, eller försöka iallafall. Vi drar nämligen iväg redan vid 06.00 i morron bitti... Sov sött:)

Allt klart?

Publicerad 2009-02-23 18:16:08 i Resor,

Nu tror jag att allt är klart inför vår lilla tripp. Idag har jag lämnat nycklar till en god vän, Fröken L som ska vattna våra blommor när ingen är hemma. Jag har växlat till mig lite Dollar. Packat ner de sista sakerna och rensat ur kylen på sånt som inte står sig. I morron jobbar jag mellan 09.00-15.00 sen går tåget till Sthlm 15.40. Hoppas det inte blir några förseningar på spårvagnen eller broöppning eller något annat dumt som kommer ivägen. Börjar allt få lite resfeber nu.. Jag gillar INTE att flyga och det är ju inte den lilla biten vi ska nu, så phuuu...
Vi sover hos en vän till min bror i Sthlm, Fröken C, för planet lyfter inte förrän vid niotiden på onsdag morgon.



(¯`° ·.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Pearl Island

Publicerad 2009-02-20 19:56:34 i Resor,

Vi fick nyss reda på att allt var fullbokat på ön Coiba som vi skulle åkt till. Det blir därför besök några dagar på en annan ö utanför Panama, den heter Pearl Island. Här kommer lite bilder därifrån:)










P.s. Bara 5 dagar kvar till avfärd nu hihi... d.s.

Rosen

Publicerad 2009-02-16 23:26:34 i Pyssel,



Här kommer ännu en bild som Fröken J tagit, min duktiga systerdotter:)

(¯`° ·.¸ Cattis ¸.•°´¯)

Alla hjärtans dag

Publicerad 2009-02-15 18:18:40 i Blandat,



Vi har haft en helt underbar helg. I lördags på alla hjärtans dag var det strålande sol och temperaturen låg på 0 grader, himlen var alldeles blå och molnfri. Mr T och jag tog då en lång lång promenad på några timmar i Sättadamm. Det känns som våren är på väg nu. När vi kom hem fixade vi i ordning oss och åkte in till stan för att käka lite Grekiskt på en restaurang som heter Agora. De har helt underbar mat och vi hade det jättemysigt.
Idag söndag kollade vi lite saker som ska med på vår lilla resa till Panama och Costa Rica, det börjar närma sig nu. Bara 10 dagar kvar tills vi åker! Vi ska försöka packa så lite som bara går, för man vet ju inte vad man handlar med sig hem sen;) Maten vi åt hemma idag var inte så dum den heller. Det blev Lax med Cambozola (ost) potatis och sallad, det nästan smälte i munnen;) Men nu är det dax att sätta sig och plugga igen phu. Måste bli klar med en hel del innan vi åker iväg, för jag missar tre litteraturseminarier när vi är borta.

Himlens tårar faller än

Publicerad 2009-02-12 21:57:38 i Pyssel,



Den här vackra bilden tog min systerdotter, Fröken J förra sommaren och jag var bara tvungen att lägga upp den här:) En av hennes hobbys är just att fota, det kommer absolut mer foton tagna av henne här senare:) Visst är den bara sååå fin. Fotot heter: Himlens tårar faller än...

Ingen snö i Göteborg

Publicerad 2009-02-09 09:06:46 i Blandat,

Så var man tillbaka i Göteborg, igen... Har varit hela helgen i Kristinehamn och denna gång kändes det lite extra jobbigt att åka därifrån och lämna Mr T. Men han kommer hit på fredag, så det är inte många dagar till vi ses igen:)
Jag åkte hem i går kväll, det var buss från Kristinehamn till Karlstad och sen tåg därifrån till Göteborg. Bussen var lite sen på grund av vädret. Det har snöat lite varje dag uppe i Värmland. Det ligger ett tjockt vitt täcke på backen och temperaturen har legat runt någon minusgrad. Så när jag kom fram till Göteborg möts jag av grå och blöt asfalt. Inte en enda snöflinga så långt ögat kan se. Lite tråkigt, för det är så vackert med all snö som lyser upp i mörkret.
Nej, nu ska ja sminka mig och dra iväg till kontoret. Börjar 10.00 med ett lönesamtal idag...

Dykutrustning till salu!

Publicerad 2009-02-04 21:42:02 i Nöjen,

Jag har efter mycket om och men bestämt mig för att sälja min dykutrustning. Hade gärna velat ge mig ut och dyka mer än jag gjort de senaste åren, men mitt förnuft säger tyvärr det motsatta. Ska jag ge mig ut och dyka någon gång så får jag helt enkelt hyra eller låna grejor då. Jag älskar att dyka så jag hoppas att det kommer att bli mer av det i framtiden. Kanske kommer det dock bli utomlands i så fall:)


Här har vi en Våtdräkt av märket Water Proof grå/svart (stl. 38)
Sen en Poseidon Venus Unisuit, blå/svart Torrdräkt (stl.2).
Femfingerhandskarna är i stl. M i neopren och märket Water Proof.
 Trefingervantarna är som torrdräkten, Posiedon i neopren med stl. S
Jag är ca 160 cm över marken om det kan hjälpa till med storlekarna.


Sen har vi resten av sakerna som gör det möjligt att ta sig ett dyk;)
Regulator: Mares byss med dykdator Mares Mission
Väst: Seaquest Pro QD. Med dykkniv Shark
Flaska: 8L/300 Bar Poseidon. Gul.
Väska 1: Ryggsäck Seemann Sub, plats för fenor, mask, handskar, skor, snorkel, regulator m.m. Svart med blå detaljer.
Väska 2: Bag Poseidon, gul. (dragkedja trasig)

Priset jag tänkt mig för sakerna är 8000 kr och jag säljer bara allt tillsammans som ett paket.

Säg gärna till om ni vet någon som är sugen:)

Vaccin

Publicerad 2009-02-04 17:34:54 i Resor,



Så har man varit iväg o vaccinerat sig mot Hepatit A inför resan till Panama och Costa Rica. Jag gick till Vasaplatsens Vaccinations o. läkarmottagning, för de tycker jag är bra. Jag vaccinerade mig där förra gången också. Det börjar dra ihop sig till resan nu och det mesta är redan fixat. Tror det bara är packningen kvar nu och den gör man ju på en kvart;) haha.. Mr T packar nog på en kvart, men för mig tar det kanske lite lite längre tid. Ska föresten packa inför helgen också, åker till Kristinehamn på torsdag efter jobbet. Mr T fyller nämligen år på torsdag!!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela