Cattis!

Lite om miljö, resor, pyssel, hem, fritid och andra små saker som förgyller vardagen:)

London februari -08

Publicerad 2008-10-04 11:54:25 i Resor,

En tripp till London..

Jag och Mr T tog en lång weekend till London i början av februari-08. För att få se så mycket som möjligt under dess dagar tog vi en guidad promenadtur runt stan. Det var studenter som gjorde dessa turer och de var helt gratis! Om man inte själv ville betala ngt försås. Självklart gav vi honom en slant när turen var slut, för ojoj så bra han var. Vi fick se och höra massor som vi hade missat om vi inte gått med på den turen. 

Vi gick London Bridge över floden Themsen som rinner genom staden och så bland annat Tower Bridge, Buckingham Palace, The London eye, Millenium bridge, Picadilly Circus, Houses of parliament med klockan Big Ben och massor med fler saker. Vi tog oss fram genom staden mest genom att gå men sen blev det buss och Tunnelbana också. Visste du förresten att Londons tunnelbana var den första i Världen och den första linjen öppnades 1863! Den kallas för Underground.

Vi bodde på ett litet Hotell i stadsdelen Camden. En dag när vi kom hem var vi tvugna att gå av bussen och promenera sista biten. Först fattade vi inte varför bussen stannade, ingen annan verkade fatta heller för det var ingen som sa något. Sen såg vi en massa rök lite längre bort. Från vårt hotell?! Men nej, vilken tur vi hade, det var inte vårt hotell men dock brann det så kraftigt i en byggnad så de stängde av flera kvarter. Det omtalade Camden Market brann tyvärr ner det också. Det var en jättemysig marknad som vi hade gått runt i flera gånger. Mr T hade spanat in en tröja som han tänkt köpa där, men det blev tyvärr inga mer inköp på Camden Market:(

Vi var faktiskt på museum också. Sherlock Holmes!
Sherlock Holmes var huvudpersonen i en serie världsbekanta detektivhistorier av sir Arthur Conan Doyle, och prototypen för en skarpsinnig yrkesdetektiv som inte skyr några mödor eller faror. Hans levnadstecknare, följeslagare och under stundom också kollega heter doktor John H. Watson.
Några rliga kort därifrån blev det allt:)


Massor med dubbedäckare var det överallt. Dock inte så många gamla fina, men vi fick kort på några iaf;) Ett måste var ju också att ha kort på de gamla och fia telefonkioskerna haha.

På kvällarna blev det god mat och öl på massor av olika Pubar, vi var ju tvugna att testa lite olika ställen.

Fakta

London
är huvudstaden i Storbritannien. Formellt är London huvudstad i både staten Förenade konungariket Storbritannien och Nordirland och i riksdelen/konstituerande landet England.

Staden grundades under namnet Londinium som huvudstad i den romerska provinsen Britannia, för vilken den också utgjorde hamnstad vid floden Themsen. Themsen rinner genom staden och delar den i nord-sydlig riktning även om den korsas av många broar och tunnlar, den mest kända är den nygotiska Tower Bridge.

London har ett maritimt klimat med milda och små temperatur skillnader mellan årstiderna och som sällan har extremt höga eller låga temperaturer.


(Fakta hämtat från Wikipedia -08)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela