Cattis!

Lite om miljö, resor, pyssel, hem, fritid och andra små saker som förgyller vardagen:)

Dräneringen

Publicerad 2012-10-21 21:49:00 i Gården,


 Kollade på kort och minns mycket väl sommaren 2010. En tillbakablick... Mr T har kämpat och slitit med spade och spett. Jag har hjälp till så gott det går när lille Ville sovit i vagnen och när mormor varit barnvakt en stund mellanåt. Väldigt mycket sten och lera var det runt huset.  Alltså välbehövligt med dränering. Hoppas det inte dröjer så länge innan det torkat upp ordentligt i källaren efter detta. Alla rabatter och buskar runt huset är borta och kommer så förbli ett tag framöver. Vi har ju ganska stor tomt och vill just nu ha den så lättskött som möjligt, utan några rabatter som behöver rensas. Vi kommer ju att ha fullt upp med vår lille pojke nu och vill ha så mycket tid som möjligt med honom istället. Det får bli några stora urnor med blommor i vid huset ett tag framöver.


Baksidan huset grävs och hackas det för fullt.

Nu är en ny Sockel gjuten av duktiga Mr T.

Vi tyckte det var lika bra att göra det ordentligt när man ändå håller på.
Den gamla Sockeln var inte alls hel och fin.


Ena kortsidan där stuprör och dräneringsrör och allt annat är på plats.
Det var ett litet dagboksinlägg från sommaren 2010:)

Men efter detta har fönstren på övervåningen renoverats och glasen är bytta till isolerglas med argongas mellan. Vinden är isolerad, murstock i hallen framtagen. Lekplats med sandlåda och rutschkana fixad till Ville. Gräsmatta anlagd, 11 fruktträd på plats i vår nya fruktträdgård. Två blåbärstry, några fler vinbärsbuskar och jordgubbar på plats. Vägen bakom stallet är breddad... Hmm tror det var något mer,. Just ja, stenkant mellan rosbuskarna och uppfarten. Jaja några fler blommor på plats också;)

Ska försöka komma ihåg att ta lite bilder som jag kan lägga upp här. Hade nästan glömt bort bloggen. Men ska försöka bli lite bättre på att göra inlägg nu.


Cattis...

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela